Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Kırgızistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu Rustam Koshonov, Alanya Fahri Konsolosu Hilmi Bilal Sözen ve Konsolos Zhanat Rasulhanov'u ağırladı. Başkan Yücel ve Büyükelçi Koshonov iki ülke arasındaki ilişkiler üzerine fikir alışverişinde bulundular.

Alanya’da binlerce Kırgız vatandaşının huzur ve güven içerisinde ikamet ettiğinin altını çizen Başkan Yücel, “Her milletten olduğu gibi Kırgızistan’dan da binlerce vatandaşımız Alanya’mızda yaşıyor. Huzur ve güvenin şehri Alanya’mızda Türki Cumhuriyetlerimizden gelen vatandaşlarımızla bir çok çalışmaya da imza atıyoruz. İki kardeş ülke arasındaki bağların güçlenmesi çok önemli. Bu bağlamda bizleri ziyaret eden Sayın Büyükelçimize teşekkür ediyorum ve çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Alanya’yı çok beğendiğini belirten Büyükelçi Koshonov’da Başkan Yücel’e teşekkürlerini iletti. Başkan Yücel ve Büyükelçi Koshonov birbirlerine yöresel hediyelerini takdim ettiler. Büyükelçi Koshonov Başkan Yücel’e Kırgızistan’a özgü bir kalpak hediye etti.