Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi Ve Dekorasyonu Derneği (HOTED) Onursal Başkanı ve Başdanışmanı Hakan Halit Yeni, yeniden artışa geçen Covid-19 vakalarının ardından yapmış olduğu açıklamada radikal önlemler alınmazsa geçen yıl olduğu gibi bu sezonun da kaybedileceğini belirtti. 
“Biz kontrollü normalleşmeyi beceremedik maalesef” diyen Yeni, salgının bir komplo teorisi olduğuna inanan ve hala tozpembe bir dünya çizen büyük bir kesimin olduğunu ve sayıları azımsanamayacak kadar fazla olan bu kesimin en büyük tehlikeyi oluşturduğunu söyledi. Gençlerin de bu salgına inanmadığını belirten Yeni, “Pandemi sürecinin başından bu yana yaşanan tüm olumsuzlukların en üst seviyesine çıkmış ve rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyoruz.” dedi.
Yeni, Ramazan ayının çok iyi değerlendirmesi gerektiğini söyleyerek  “Gerekirse ki tabloya bakınca gerekli görünüyor,  tam kapanma devreye sokulmalıdır. Denetim mekanizmaları çok dikkatli çalışmalı, sokaklar kesinlikle kontrol altına alınmalı ve aşılama konusu hızlandırılmalıdır. Aksi takdirde biz bu işin içinden çıkamayacağız.” diye konuştu. 
Devletin en tepesinden aşağıya doğru, yetkili etkili birimleri, kurumlar kuruluşlar ve vatandaşların üzerine düşeni kesinlikle yapmadığını ve yapmamakta ısrar ettiğini söyleyen Yeni, “En üst kademeden en alt kademeye kadar, sürecin başından bu yana kötü örnekler sergiledik. Eğer bu sezonu da kaybedersek kelimenin tam anlamıyla yandık, hem de nasıl yandık!  Önümüzde Ramazan ayı var. Zararın neresinden dönersen kârdır misali, önümüzdeki ay çok ama çok iyi değerlendirilmelidir. Aksi halde bu sezonu da kaybedeceğiz. İşte o zaman vay halimize. Bir aylığına da olsa, eğer radikal önlemler alınmazsa, ortada emekçi ve esnaf diye bir şey kalmayacak.” İfadelerini kullandı.