Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Ankara’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile temaslarının ardından dün encümen toplantında değerlendirmelerde bulundu. Başkan Yücel, encümende alınan kararları aktararak kırsal mahallelerdeki vatandaşlara belediye mülklerini tarımsal amaçlı kullanabilme imkanı sağladıklarını açıklayıp bu alanların yasa gereği ihaleye de verilebileceğini kaydetti.  
BİR YIL İÇİNDE PLANLAMALAR YAPILACAK
Bakan Ersoy’dan turizm onama sınırları içerisinde olan plan notlarının tek tipe dönüştürülmesi konusunda, Kültür Merkezi projelerine ve bakanlığı ilgilendiren ek ödeneklerle ilgili ve Alanya’nın Fethi’nin 800. yılı dolayısıyla ilçenin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtım sözü alan Yücel, “İnşallah bir sene içerisinde planlamalar yapılır. Halkın, yatırımcının ve turizmcinin daha sağlıklı bir şekilde yapılanması ve sosyal alanların oluşmasına vesile olacaktır” ifadelerini kullandı. 
EN İYİ SPOR KOMPLEKSİ OLACAK  
Spor Toto Genel Müdürlüğü’nde de Konaklı’ya yapılması planlanan Spor Kompleksi için bakanlık düzeyinde destek sözünü de alan Yücel, “Yıl içerisinde 60-65 organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Bunun 13-14 tanesi uluslararası nitelikteydi. Sporun başkenti olarak gördüğümüz Alanya’mızda yeni fonksiyonlu spor alanlarının oluşmasıyla ilgili görüşlerimiz vardı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte projelendirip içerisinde sadece futbol, basketbol, voleybol, tenis kortları gibi değil, bunun yanında veledrom, kapalı yüzme, atletizm sahalarının oluşturulabileceği iyi bir spor kompleksinin şu an  hafriyat çalışmaları devam ediyor. İleriki zamanlarda bölgenin en iyi tesisleri arasına girebilecek bir alan yapmayı hedefliyoruz” dedi. 
BU YIL İÇİNDE İLK KAZMA VURULACAK 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’dan kent meydanı ve kentsel dönüşüm için bakanlıktan gerekli hibelerin verileceği, projelerin maddi açıdan zorlandığı durumlarda ise İller Bankası’ndan gerekli desteği alacağı sözünü üzerine de konuşan Yücel, sadece bina yenilemekten ibaret parsel bazındaki uygulamalar yerine ilçenin eskiyen bölgeleri için gelecek yıllarda kısmi kentsel dönüşüm ve riski bölge ilan edilmesi açısından bakanlık desteğine ihtiyaç olduğunu söyledi. 
Cuma pazarına yapılacak katlı otopark ve kent meydanı projesine İller Bankası’ndan destek geleceğini aktaran Yücel, “Bu yıl içerisinde bu iki bölgeye kazmayı vurmayı hedefliyoruz. Güzel bir çalışma oldu” dedi. 
BELEDİYE OLARAK ESNAFA DESTEK OLDUK
Geçen yıl korona virüs nedeniyle turizm sezonun başlamadan bittiği Alanya’da esnaf için işgali, ecrimisil, kiraların 3 ay alınmaması, KDV indirimleri gibi ellerinden gelen desteği sağladıklarını belirten Yücel, “Bazı özel sektörlerin göstermediğini biz yerel yönetim olarak sağladık. Belediye olarak 80-100 milyon lira gibi bir desteğimiz oldu. Kimseyi açıkta bırakmamak için tüm çalışmalarımızı yaptığımızı düşünüyorum. Sadece turizmde çalışamayan 60 binin üzerinde bir rakam vardı. Pandemi dünyanın bir sorunu. Yeni çalışmalarla aşının bulunması ve bundan sonraki süreçlerin daha akılcı, bilinçli şekilde öne geçmesiyle virüsün dünyayı terk etmesini arzu ediyoruz ama bunun biraz daha süreceği aşikar. Bu sene birkaç ay daha sıkıntılı geçecek ve arkasından rahatlayacağız” ifadelerini kullandı.  – Erkan Uysal