Son olarak açıklama yapan Bilal Gömeç, ilk kurada meclis üyelerinin paylaşılmadığını ve kırmızı lisenin çıktığını ancak daha sonra ilçe seçim kurulunun ‘hata yaptık diyerek kurayı yenilediğini söyleyerek kararı yanlı ve yanlış bulduğunu belirtti. Gömeç, itiraz haklarını en üst yargı organlarına taşıyarak haklarını arayacaklarını aktardı.

Gömeç’in açıklaması şu şekilde: ALTSO seçimlerinde bugün itibariyle gelinen noktada seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yaşananları ve bunun İlgili rakibimiz tarafından kamuoyuna yanlış anlatılmasını hayretle izliyoruz.

Aday olduğumuz ilk günden itibaren etik değerlere büyük önem vererek saygın bir seçim stratejisi izleyerek, Alanya’mıza yakışır seçim yaşatmak için azami gayret sarf ettik.

Seçim sonuçlarını saygı ile karşılayarak ofislerimize ve evlerimize döndük. Bir gün sonra İlçe Seçim Kurulu 7. Meslek komitesinin berabere bitmediğini, kura çekimi sonrasında Kırmızı liste olarak 2 meclis üyesi kazandığımızı ALTSO Genel Sekreterliğine bildirerek, sonuçları bu şekilde askıya çıkartılmasını resmi olarak istedi.

Askıya çıktıktan sonra Eray Erdem grubu buna itiraz etti. Seçim Kurulu “Pardon; biz hata yaptık” dedi. Bize göre ilgili hakimin seçim yönetmeliğini hiçe sayarak, İlçe Seçim Kurulunun doğru yaptığı bir kura uygulamasını, tamamen şahsi ve yanlı bir karar vererek, yeniden kura kararı aldı. Bu kurada 1 meclis üyesi bize, 1 meclis üyesi Eray Erdem grubuna çıktı.

İlçe seçim kurulu ve ilgili hakimin almış olduğu yanlı ve yanlış kararla ilgili olarak itiraz haklarımızı en üst yargı organlarına taşıyarak hakkımızı sonuna kadar arayacağız.”