Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizin kuruluşuna giden yolda ilk adımı oluşturan ve milletimizin kaderini değiştiren 19 Mayıs 1919’un, 104. yıl dönümünü milletçe hep birlikte kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Samsun'dan başlayan bağımsızlık mücadelesinin önderi olmuştur. O gün yakılan özgürlük meşalesi bugün milyonlarca gencin ellerinde geleceğimize ışık tutmaktadır. Bugünkü bağımsızlığımızı ve varlığımızı şüphesiz ki o günlerde verilen kahramanca mücadeleye borçluyuz. Gençlik ve Spor Bayramı olarak da kutlanan bu tarihi günde; geleceğimizin güvencesi sevgili gençlerin, her anlamda ve düzeyde kendilerini çağın gerekleri doğrultusunda yetiştireceklerine inancımız tamdır.

Aziz milletimizin, Alanya halkımızın ve gençliğimizin Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor; vatanımızı kahramanca bir mücadele sonucunda işgal kuvvetlerinden kurtararak bizlere emanet eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Zuhal Sirkeli: Köy Enstitüleri çağımız koşullarına uyarlanmalı Zuhal Sirkeli: Köy Enstitüleri çağımız koşullarına uyarlanmalı

19 Mayıs nedeniyle gençlerimiz ve tüm vatandaşlarımız için de güzel bir kutlama programı düzenledik. Etkinlikler akşam; 20.00’de Atatürk Anıtı önünden Alanya Kent Konseyi ve Belediyemizin iş birliğinde düzenlenen Fener Alayı Yürüyüşü ile başlayacak. 21:30’da ise Alanya Belediye Sarayı arkasında Edis konseri ile devam edecektir. Kutlama programımıza tüm gençlerimizi ve vatandaşlarımızı bekliyoruz. Ayrıca 12-24 yaş arası gençlerimize bayram hediyesi olarak gün boyunca teleferik ücretsiz olacaktır.”