Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Mahmutlar çıkarması yaptı. Mahallede yapılan çalışmaları Başkan Yardımcıları Fevzi Alaettinoğlu ve Özgür Karamut ile birlikte yerinde inceleyen Başkan Yücel, gerekli talimatları vererek, tüm çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını müjdeledi.

MAHMUTLAR KÜLTÜR MERKEZİ’NDE BETON DÖKÜMÜ SÜRÜYOR

Başkan Yücel, ilk olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katılımı ile temeli atılan mega proje Mahmutlar Kültür Merkezi ve Etüt ve Destek Eğitim Kurs Merkezi’nde inceleme yaptı. Her geçen gün yükselen Başkan Yücel’in vizyon projelerinde olan merkezde; tabliye beton dökümü çalışması gerçekleştirildi. 1200 kişilik çok amaçlı salon, 450 kişilik konferans ve tiyatro salonu, 100 kişilik nikah salonu, 360 m² fuaye alanı, 165 m² kütüphane, spor salonu, 6 adet atölye, 120 araç kapasiteli kapalı otopark, mutfak, depolar, mescit, WC, ofis, gelin odası, kulis, reji odası, teknik odalar, 1000 metrekare açık düğün ve etkinlik alanı, meydan ve park alanı ile adeta bir yaşam merkezi olacak inşaat alanını gezen Başkan Yücel, çalışmaların kısa sürede tamamlanması ve son teknolojiye göre dizayn edilmesi talimatını verdi.

MAHMUTLAR SPOR KOMPLEKSİ’NİN İKİNCİ ETABINA GEÇİLİYOR

‘Sporun Başkenti Alanya’ sloganı ile çalışmalarına Mahmutlar Mahallesi’nde de devam eden Başkan Yücel, mahalleye kazandırdığı Spor Kompleksi’nde süren çalışmaları inceledi. İlk bölümü tamamlanan ve Mahmutlarspor’un hizmetine sunulan saha ve tribünün her hafta binlerce spor severi ağırlamasından büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Yücel, projenin ikinci kısmı için de start verdi. Projenin ikinci etabında futbol sahası ve tribün kısmının yanı sıra kapalı spor salonu ve sentetik çim saha yapılacak ve mahalle halkının hizmetine sunulacak. Projenin yapılacağı alanı inceleyen Başkan Yücel, kısa sürede çalışmaları tamamlamak istediklerini belirtti.

YAR DERESİ YENİ CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Mahmutlar Mahallesi’nin ikiye bölen Yar Deresi üzerinde ıslah çalışmalarına geçtiğimiz aylarda başlanmıştı. 14926 metrekarelik derenin ıslah çalışmalarında sona gelindi. Çalışmaları inceleyen Başkan Yücel, Mahmutlar İlköğretim Okulu ile D-400 Karayolu arasında yer alan bölgede çalışmalar tamamlanınca Mahmutlar’a yeni bir cazibe merkezi kazandıracaklarını belirtti. Islah çalışmalarının çok kısa sürede tamamlanmasının ardından rekreasyon çalışmalarına başlanacak.

MAHMUTLAR MAHALLESİ’NE YENİ PARK VE SPOR ALANLARI YAPILACAK

Başkan Yücel, mahalle de yaptığı incelemelere yeni projenin yapılacağı alanda devam etti. Yaklaşık 6 dönümlük bir arazide semt sahaları ve park projesi için belirlenen bölgede incelemeler yapan Başkan Yücel, projenin en kısa sürede başlaması için gerekli talimatları verdi. Hemen yanında bulunan çocuk parkı ile birleştirilecek proje ile basketbol, voleybol, futbol, tenis sahaları, spor alanları, oyun alanları gibi gençler ve çocuklar için her türlü spor yapma imkanı bulunacak. Tüm spor etkinliklerinin yapılabileceği proje üzerinde son çalışmaların yapılmasının ardından çalışmalar başlayacak.