Depremin ilk gününden itibaren 11 ili etkileyen deprem felaketinden etkilenen depremzedeler için yardım seferberliği başlatan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleriyle birlikte depremden etkilenen illeri ziyaret etti. İlk olarak İskenderun’da Afet Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret eden Başkan Yücel, ardından Hatay’da Alanya Belediyesi’nin hayırseverlerin destekleriyle kurduğu konteyner kenti ziyaret ederek depremzedelerle bir araya geldi.

İSKENDERUN’DA DEPREMZEDELERLE BİR ARAYA GELDİ
Başkan Yücel’e ziyaretler esnasında Alanya Belediye Başkan Yardımcıları Fevzi Alaattinoğlu ve Tunahan Kasapoğlu ile MHP’li Meclis Üyeleri Mustafa Toksöz, Kayhan Balta, Merve Baysal ve Melike Nazifoğlu eşlik etti. Deprem bölgesi ziyaretlerine İskenderun’dan başlayan Başkan Yücel, bölgede faaliyet gösteren Alanyalı esnaflarla bir araya geldi. Esnaflara geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerini ileten Başkan Yücel, daha sonra İskenderun İlçe Afet Yönetim Merkezi’ne geçerek AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ile bir araya geldi. Özel ile çeşitli istişarelerde bulunan Başkan Yücel, ihtiyaçlar ve çalışmaların geldiği son durum hakkında genel bilgi aldı.


ANTAKYA’DA KURULAN ALANYA BELEDİYESİ KONTEYNER KENTİNE ZİYARET
İskenderun’un ardından Antakya’ya geçen Başkan Yücel ve ekibi, burada Alanyalı hayırseverlerin bağışlarıyla kurulan Alanya Belediyesi Konteyner Kenti ziyaret etti. Konteyner kentte kalan vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Yücel, vatandaşların sorunlarını dinleyip belediye olarak üzerlerine düşen tüm görevleri yapacaklarını belirtti.
Başkan Yücel, “Devlet millet el ele vererek yaralarımızı birlikte sarıyoruz ve sarmaya devam edeceğiz” dedi.

Alanya’da Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yılında şehitler anıldı Alanya’da Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yılında şehitler anıldı


BAŞKAN YÜCEL ÇOCUKLARLA YAKINDAN İLGİLENDİ
Bölgedeki çocuklarla da yakından ilgilenen Başkan Yücel, çocuklara çikolata ve kek ikramında bulunup oyuncak hediye etti. Vatandaşlar Başkan Yücel ve ekibine teşekkür ederek, “Yardımlarınız için Allah sizden razı olsun. Bizlere şu zor günlerimizde sıcak bir yuva oldunuz” dediler.
ANTAKYA KAYMAKAMI VE BELEDİYE BAŞKANINA ZİYARET
Konteyner kentin ardından geçmişte Alanya Kaymakamlığı da yapan Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu’yu ziyaret eden Başkan Yücel, geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerini iletip bölgedeki son durum hakkında bilgi aldı. Kaymakam Harputlu da, Başkan Yücel ve ekibine teşekkür ederek, “Depremin ilk gününden itibaren Alanya Belediyesi’nin ekiplerini yardım için burada gördük. Alanya halkına kadirşinaslığından dolayı şahsım ve vatandaşlarımız adına teşekkür ederim” dedi. Ardından Başkan Yücel, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ve MHP’li Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı ile görüşüp istişarelerde bulundu.
GECEYİ DEPREM BÖLGESİ GAZİANTEP’TE GEÇİRECEK
Antakya’dan sonra Samandağ ve çevre ilçelerine ziyarette bulunacak Başkan Yücel, geceyi depremden etkilenen şehirlerden birisi olan Gaziantep’te geçirecek. Ziyaret programının devamında ise Başkan Yücel, Nurdağı, Kahramanmaraş, Elbistan ve Osmaniye güzergâhlarında da inceleme ve ziyaretlerde bulunacak. – Haber Merkezi