Alanya Belediyesi'nin, Oba Mahallesi'nde inşa ettiği Alanya Belediyesi Oba Kız Öğrenci Yurdu inşaatında sona gelindi. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 2016-2017 eğitim-öğretim dönemiyle hizmete girecek olan öğrenci yurduna kayıtların başladığını açıkladı.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in talimatıyla, kırsal bölgede yaşayan ve ulaşım sıkıntısı çeken kız öğrencilerin barınma sorununu çözmek amacıyla 8 Ekim 2015'te temeli atılan Oba Kız Öğrenci Yurdu inşaatı tamamlandı. Zeminle birlikte 4 kattan oluşan bina, Alanya'ya okumak için gelecek ortaokul ve lise öğrencilerinin barınma sorununa çözüm olacak. Oba Mahallesi Maki Sokak'taki belediye hizmet alanına yapılan yurt, 2016-2017 eğitim sezonuyla birlikte hizmete açılacak.

"Yurdumuz 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde hizmete başlayacak"

Son hazırlıkların yapıldığı Alanya Belediyesi Kız Öğrenci Yurdu'nda incelemelerde bulunan Başkan Yücel, yurdun yeni eğitim-öğretim döneminde hizmete başlayacağını müjdeledi. Başkan Yücel; "Yerel yönetici olarak bütün projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Sağlıkta, eğitimde ve istihdamda olduğu gibi bugün de sosyal bir projemiz olan ve bitimine sayılı günler kalan öğrenci yurdumuzu incelemeye geldik. Büyük bir titizlikle yürüttüğümüz çalışmamızı Allah izin verirse 2016-2017 eğitim dönemine yetiştiriyoruz" dedi.

Yurt için başvurular başladı

Yurt hizmetinden faydalanmak için kız öğrencilerin Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne başvurması gerektiğini belirten Yücel, yurdun 68 mahalledeki kız öğrencilere hizmet edeceğini söyledi. Başkan Yücel, "Kırsal bölgelerde 68 mahallemizdeki ortaokul ve lisedeki kız çocuklarımızın konaklamalarını burada karşılayabilmek için çalışmalarımız son aşamaya geldi. Yurdumuz 160 kişilik kapasitesiyle eğitim-öğretim dönemine başlıyor. Talebe göre arttırılabilecek olan bu sayının içerisinde, engelli öğrencilerimiz için özel tasarlanan odalarımız da mevcut. Öğrencilerimiz için şimdiden hayırlı uğurlu olsun."

Yeni eğitim-öğretim sezonunda hizmet vermesi planlanan Alanya Belediyesi Kız Öğrenci Yurdu'nda kayıtlar da başladı. Yurt imkanlarından faydalanmak isteyen vatandaşlar, Alanya Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü'ne müracaat ederek kayıtlarını yaptırabilecekler.