Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bugün başlayacak ve 4 gün devam edecek 17’nci Alanya Uluslararası Caz Günleri’ne özel CNN Türk ekranlarında açıklamalarda bulundu. Caz Günleri konser programı hakkında bilgiler veren Yücel, 4 gün boyunca ünlü isimlerle dolu dolu bir caz şöleninin yaşanacağını söyledi. 


Bu tür etkinliklere yerlilerin kadar yabancıların da ilgi gösterdiğini aktaran Yücel, “Ülkemizin ve şehrimizin güvenli bir liman olması dolayısıyla ilçemizde 127 ülkeden 55 bin yerleşik yabancı yaşıyor. Birlikte yaşadığımız farklı kültürlerdeki insanlarla müzikte de buluşmak bizleri çok mutlu ediyor” dedi. 


Başkan Yücel, Alanya Belediyesi olarak yapılan kültürel organizasyonların pandeminin ardından devam ettirildiğini ifade ederek caz konserlerine de yoğun katılım olacağını vurguladı. 
Alanya’da birçok festivalin yapıldığına da değinen Yücel, “Festival demek Alanya demek” dedi. Alanya’nın üniversitelerin kurulması, Gazipaşa Havalimanı’nın açılıp gelişmesi, Alanyaspor’un Süper Lig’de olmasıyla tanınırlığının arttığını söyleyen Yücel, “Tanınırlığımız artıkça ilgi de artıyor. Burada herkes aradığını bulabiliyor. Dünyanın en huzurlu, en mutlu ve en güvenli şehri olunca yabancıların en fazla yerleştiği şehir oluyor. Bu şehrin vizyonuna, misyonuna, değişimine, gelişimine hep birlikte katkı sağlıyoruz” dedi. Yücel, herkesi caz festivaline davet etti. 


Caz Günleri Konser Programı
22 Eylül Perşembe
Klaıpeda Castle Jazz Band / 20.30
Jazz Project Fatih Erkoç & Kerem Görsev Trio / 22.00

23 Eylül Cuma
Deniz Taşar / 20.30
Steffen Morrıson / 22.00

24 Eylül Cumartesi
Maya Azucena / 20.30
Carlton Smıth / 22.00

25 Eylül Pazar
Önder Focan Quarted Feat Eylül Ergül / 20.30
Barbaros “Around The World” / 22.00