Alanya’da yarınki ÇED toplantısına davet Alanya’da yarınki ÇED toplantısına davet

Alanya Belediyesi’nin Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste gündem maddeleri öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yücel, Engelsiz Kent Alanya vizyonu ile yapılan çalışmalarda engelli bireylerin ilçede hiçbir engelle karşılaşmadan huzurla ve mutlulukla yaşamalarını gaye edindiklerini anlattı. 
Bu bağlamda Engelliler Haftası’nda Engelsiz Kent Alanya Festivali’nin ikincisini düzenleyeceklerini aktaran Başkan Yücel, 10 Mayıs Çarşamba günü Alanya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek festivale meclis üyelerini ve tüm Alanya halkını davet etti. 
Yücel, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Edis konseri organize ettiklerini de aktarırken bu yılki Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali'nin konseptini Cumhuriyetin 100’üncü yılında Türk Cumhuriyetleri olarak belirlediklerini belirtti. 
Alanya Belediyesi Aile Kadın Destek ve Engelli Koordinasyon Merkezi Engelsiz Kent Meclisi Başkanı Esra Yemez, Yücel’in konuşmasının ardından yapılan çalışmaları içeren bir sunum gerçekleştirdi. Erişilebilir Alanya adı altında bir ödülün de mevcut olduğunu belirten Yemez’in sunumunun ardından Engelsiz Kent Sanat Atölyesi’nden Başkan Yücel’e hediye takdim edildi.
 

Yücel, “Emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum. Her zaman da başarılarınızın devamını diliyorum. Bu konuda mütevazı olamayacağım; Alanya Belediyesi olarak ülkemizde uluslararası fuarlara katılan üç belediyeden birisisiyiz. Gerek kent yönetmeliğini, ruhsat yönetmeliğini, iş yeri açma çalışma yönetmeliğini, sosyal donatı alanlarının uygulanırlık, insanların kullanabilmesinde ve cadde, sokak gibi yerlerde ben ülkedeki en iyi uygulama yapan ve bunu da sürekli arttıran belediyenin birisi bizim olduğumuzu biliyorum. Ben Emeği geçen arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum, çok sağ olun” dedi. – Kemal Cengiz