Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, KGK Dış Medya Meclisi Başkanı Elşad Eyvazlı ve KGK Genel Sekreter Yardımcısı Aynur Tattersall ile 15 yabancı gazeteciden oluşan KGK heyeti, Azerbaycan’ın haklı tezlerinin anlatılması için ikinci kez Bakü'de temaslarına başladı. 
26 Şubat 1992 tarihinde gerçekleşen Hocalı Katliamı'nın yıldönümünde gerçekleşen ziyarette bu vahşi katliam ile Azerbaycan'ın haklı Dağlık Karabağ mücadelesini yabancı gazetecilere yerinde aktarmayı hedefleyen KGK heyetinin Bakü'deki ilk durağı Azerbaycan Milli Meclisi oldu. KGK heyeti, Milli Meclis Başkan Vekili Tahir Mirkişili ve bazı milletvekilleri tarafından öğle yemeğinde ağırlandılar. Toplantıda yabancı gazetecilerin sorularını içtenlikle cevaplayan Mirkişili’ye Dim KGK anı şildi, Tattersall ise Küresel Medya Dergisi takdim etti.
MURADOV'DAN DİM'E ŞÜKRAN PLAKETİ
KGK heyetinin ikinci durağı Azerbaycan Diaspora Bakanı Fuad Muradov oldu. Muradov, KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim'e Azerbaycan’a destekleri anısına şükran plaketi takdim etti. Tesadüfen doğum gününde bu anlamlı plaketi alan Dim "Aldığım en anlamlı doğum günü hediyesi. Her daim destekçisi olduğumuz Can Azerbaycan’ın Diaspora Bakanı Fuad Muradov’un takdim ettiği şükran plaketi büyük onur" dedi.  
Eyvazlı ve Tattersall, Muradov'a KGK anı şildi ve Küresel Medya Dergisi takdim ettiler.
Aynı zamanda Bakü Parlamento Jurnalistleri Birliği Başkanı olan Elşad Eyvazlı ve Azerbaycanlı gazeteciler, doğum günü 25 Şubat olan Dim'e Bakü'de sürpriz doğum günü pastası da kestiler.