Antalya Büyükşehir Belediyesi, Başkan Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma hedefiyle üreticinin bilinçlendirilmesi noktasında eğitim çalışmaları yapıyor. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, bu kapsamda ilçelerde ekonomik değeri yüksek olduğu için son dönemde rağbet gören Arıcılık ve Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği kursları açtı. 
KAŞ’TAN BAŞLADI
İlki Kaş ilçesinde gerçekleşen kurslara hem yöre halkının eğitilmesi hem de alternatif bir kazanç yolunun belirlenmesi için ‘Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği’ ve ‘Arıcılık’ konularında bilgiler verildi. Kaş Sütleğen Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çok amaçlı spor salonunda düzenlenen eğitime Sütleğen, Beldibi ve Yuvacık mahallelerinden vatandaşlar katıldı. 
MEB ONAYLI SERTİFİKA VERİLECEK
Büyükşehir Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezleri işbirliğiyle açılan kurslar, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı Ziraat Mühendisleri Dr. Deniz İlaslan Çürek ve Dr. Saadet Tuğrul Ay tarafından veriliyor. 72 saatlik eğitim sonucunda katılımcılar, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı eğitim sertifikası alacak. Talepler doğrultusunda üretim yapmak isteyen katılımcılara fide desteği ve arıcılık malzeme desteği sağlanacak. Ayrıca, üretim ve paketleme sahası oluşturma konusunda da proje geliştirilecek.