Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkan Adayı Gömeç ve ekibi seçim faaliyetleri kapsamında Alanya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirleri Odası (ALSMO) üyelerini kahvaltılı toplantıda ağırladı. Mali müşavirlere hazırlanan projelerle ilgili sunumun da yapıldığı toplantıda Gömeç, her biri iş dünyasında deneyimli güçlü ekibiyle birlikte kazanacaklarına inandığını söyledi. Alanya’nın başta turizm olmak üzere tarımdan sanayiye pek çok iş kolunda güneyin yıldızı olmaya aday olduğunu belirten Gömeç, “ALSMO ilçemizde bulunan iki önemli oda. Sizin müşterileriniz bizim üyelerimiz olarak ortak paydamızı oluşturuyor. Ülke ekonomisi ve mali konulardaki faydalı çalışmalarınızı takdir ediyoruz. Son yıllarda özellikle elektronik uygulamalarla başlayan yoğunluğunuz, pandemi nedeniyle daha da katlanarak, iş yükünüzün daha da arttığının farkındayız. Ekibimle birlikte geliştirdiğimiz projelerle bu iş yükünü hafifletmeyi hedefliyoruz” dedi. 

“PEK ÇOK KONUDA MÜŞTEREK HAREKET EDECEĞİZ”
Özellikle teknoloji ve dijitalleşme odaklı düşündüklerini aktaran Gömeç, “Mali müşavirler olarak bölgemize ve üyelerimize vermiş olduğunuz destek ve çabadan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Kendim de ticari hayatın içinde olmam sebebiyle mali müşavirlik mesleğinin önemini çok iyi biliyorum. ALTSO seçimleriyle göreve geldiğimizde sizlerle pek çok konuda müşterek hareket edeceğiz. Özellikle üyelerimize vermiş olduğunuz hizmetlerin kolaylaştırılması ve hızlandırılması adına pek çok projemiz olacak” diye konuştu. 
“SORUNLARI DAHA KAYNAĞINDA ÇÖZECEĞİZ”
Öncelikli konulardan birinin Sürekli Eğitim Merkezi faaliyetlerinin aralıksız sürdürülmesi olacağını vurgulayan Gömeç, “Bu amaçla, üyelerimiz için ALTSO-ALSMO iş birliğiyle hazırlanan eğitimlerle muhasebeye dair her alanda, bizim üyelerimizin bilgilendirilmesi ve dolayısıyla sizlerle yürütülen işlemleri kolaylaştırılmaya devam edecek. KOSGEB işlemleri konusunda yaşanan sıkıntılar çözülecek. Odamız bünyesinde istihdam edeceğimiz uzman personelimiz ve tüm altyapısının Alanya’da olacağı yeni bir teknolojik altyapı sayesinde tüm bu sorunları daha kaynağında çözmeyi planlıyoruz. Yeni uygulamanın devreye girmesiyle tüm KOSGEB başvuru, takip ve sonuçlandırma süreçleri tarafımızca ALTSO’da hızlı şekilde gerçekleştirilecek” ifadelerini kullandı.  
“ÜYELER HİZMETE ONLİNE ULAŞACAK”
Ekibiyle birlikte teknolojiyi merkeze alan çözümlerin peşinde olduklarını söyleyen Gömeç, “Dijitalleşmenin nimetleriyle üyelerimizi buluşturmaya kararlıyız. Ticaret odasının web sayfasında yapacağımız teknoloji yatırımlarıyla üyelerimizin nerede olurlarsa olsunlar pek çok hizmete online şekilde ulaşımını sağlamayı hedefliyoruz. Bu kapsamda interaktif oda sistemini geliştireceğiz. Ayrıca sicil müdürlüğümüz personel sayısını yetkin ve yeterli olması adına destekleyerek sizlere zaman tasarrufu sağlayacağız” dedi. 
“AB PROJELERİ GELİŞTİRİLECEK”
Avrupa Birliği (AB) projelerinin geliştirileceğini de belirten Gömeç, “Bir diğer yollarımızın kesiştiği ve birlikte olmaktan güç alacağımız konu ise AB projeleri olacak. ALTSO –ALSMO paydaşlığı ile pek çok AB projesine birlikte imza atacağımıza inanıyorum. Özellikle mali müşavirler ve odamız üyelerinin yurtdışında mesleklerini icra edebilmesine ve ticari hayatın yönetimleri konusundaki projelere birlikte imza atacağız. Bu ve buna benzer pek çok konuda en önemli paydaşlarımız arasında yer alan mali müşavir dostlarımızla birlikte kentimizdeki ticari hayata yön vermek bizlere onur verecek” ifadelerini kullandı. Yeşil pasaport konusuna da değinen Gömeç, yeşil pasaportu hem ticaret erbabı için hem de mali müşavirler için bir hak olarak gördüklerini söyledi. – Haber Merkezi