Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Erdoğan Aslan, ALKÜ’nün 3. Rektör Yardımcısı oldu. 15 Mayıs 2020 tarihinde, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 13. maddesi ile Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliğinin 4. maddesi gereğince, Rektör Yardımcısı olarak atanan Aslan, ALKÜ’deki yeni görevine başladı.
 
PROF. DR. ERDOĞAN ASLAN KİMDİR?
1968 yılında Babaeski’de doğdu. 1993 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1994-1997 yılları arasında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Radyodiagnostik AD’nda 3 yıl süre ile araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1997-2001 yılları arasında Göztepe EAH’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanlık eğitimini tamamladı. Daha sonra Başkent Üniversitesi Adana EA Merkezinde, öğretim görevlisi olarak göreve başlayıp 2003 yılında yardımcı doçent oldu. Çalışmalarını kadın hastalıklarının bir üst dalı olan, ancak ülkemizde henüz yandal veya üst ihtisas olarak kabul edilmemiş olan “Ürojinekoloji” alanında yoğunlaştırmaya başlayan Dr. Aslan, bu konuda resmi eğitim görebilmek amacıyla St. George Hastanesi, Ürojinekoloji ve Pelvik Rekonstrüktif Cerrahi Bölümü, Londra Üniversitesi, Londra’da “fellowship” eğitimine kabul edildi(2006-2007). Bunun için mesleki yeterlilik sınavı olan PLAB sınavlarından geçerek başarılı oldu ve Birleşik Krallık’ta hekimlik icra etme belgesi aldı. 2008 yılında Mustafa Kemal Üniversitesi, Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum AD’nda göreve başladı.  Haziran 2009’ da yapılan sınavda başarılı olarak doçent oldu. Bu kurumda duyulan ihtiyaç üzere Gazi Üniversitesi, Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum AD, Jinekolojik Onkoloji Bilim Dalı’nda eğitim gördü ve kurumunda Jinekolojik Onkoloji hastalarını yönetmeye başladı. 2011 yılında Bursa’ya yerleşerek çeşitli özel hastanelerde ve serbest olarak mesleğini sürdürdü.  2017 ve 2018 yıllarında 3 dönem yarı zamanlı öğretim üyesi olarak Yakındoğu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ( Lefkoşe-K.K.T.C) İngilizce ve Türkçe eğitim gruplarında ders verdi.
Kadın Hastalıkları ve Doğum pratiğinde pelvik organ sarkmaları, idrar kaçırma, kadın kanserleri, laparoskopik ve robotik cerrahi konularında daha yoğun çalışan Dr. Aslan uluslararası ve ulusal bilimsel toplantılarda birçok kez davetli konuşmacı olarak çağrılmış olup, alanında yabancı ve yerli dergilerde yayımlanmış bilimsel makaleleri mevcuttur.
15 Mayıs 2020 tarihinde profesör olarak Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’ne atanıp rektör yardımcısı olarak göreve başlamıştır.