Coşkun Nazilli 8’inci sene-i devriyesinde dualarla anılacak Coşkun Nazilli 8’inci sene-i devriyesinde dualarla anılacak

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEM) IV. Dönem Seramik-Çömlekçilik Güzel Sanatlar Kursu Öğrenci Sergisi, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan’ın katılımıyla açıldı. Açılışa Rektör Kalan’ın yanı sıra, ALKÜSEM Müdürü Doç. Dr. Mustafa Koçancı, ALKÜSEM Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Hamiyet Eciroğlu, Seramik-Çömlekçilik Güzel Sanatlar Kursu Eğitmeni ve serginin küratörü Öğr. Gör. Serdar Aslan ile kursiyerler katıldı.
REKTÖR KALAN: ALKÜ ADINA GURUR VERİCİ
Tamamı kursiyerler tarafından tasarlanan ve üretilen sanatsal ve gastronomik çalışmaların yer aldığı serginin açılış kurdelesini kesen Rektör Kalan daha sonra eserleri inceledi. Eserleri oluşturan kursiyerlerden detaylı bilgi alan Rektör Kalan, “ALKÜSEM olarak “Hayat Boyu Öğrenme” doğrultusunda birçok alanda eğitimler ve kurslar veriliyor. Merkezimizde; yabancı dil, kişisel ve mesleki gelişim, sağlık, spor alanlarında çeşitli kurslarımız sürüyor. ALKÜ katkılarıyla kursiyerlerimizin becerilerini geliştirip tarihi bir mekânda bu eserlerin yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunmak bizler için gurur verici. Başta ALKÜSEM yöneticileri olmak üzere kurslarda emeği geçen eğitmenlere ve kursiyerlerin başarılı çalışmaları için teşekkür ediyorum.” dedi. Rektör Kalan konuşmasının ardından kursiyerlere çalışmalarında başarılar diledi. Sergi açılışının ardından Kurs Eğitmeni Öğr. Gör. Serdar Aslan ve ALTSO MYO Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Süleyman Varol tarafından kursiyerlere sertifikaları verildi.


TARİHİ MEKANDA TARİHİ ANLATAN SERGİ
Kızılkule yanı tarihi sarnıç yapılarında açılan sergi, 10-16 Mayıs 2023 tarihleri arasında sanatseverler ile buluşacak. Eğitmenliğini ve küratörlüğünü Seramik Sanatçısı ve Tasarımcısı Öğr. Gör. Serdar Aslan’ın yaptığı sergi kapsamında, tamamı kursiyerler tarafından tasarlanan ve üretilen sanatsal ve gastronomik çalışmalar yer alıyor. 2 ay boyunca kurs kapsamında çömlekçi çarkı, serbest teknik şekillendirme ve kalıplama yöntemleri kullanılarak biçimlendirilen şamotlu, kırmızı ve beyaz çamurdan tasarlanmış olan form ve figürlerin, gastronomik ve sanatsal sırlar ile renklendirilerek üretim süreçleri tamamlandı. Sergide kursiyerlerden; Arzu Uslu, Aysun Dursoy Demirdelen, Derya Adar, Filiz Atuğ, Melike Erçetin, Oğuzhan Zülüflü, Seher Ülker, Sevda Coşkun ve Taner Tosun’un yaptığı eserler bulunuyor. Alanya Kalesini ziyaret eden yerli ve yabancı turistler aynı zamanda ALKÜSEM IV. Dönem Seramik-Çömlekçilik Güzel Sanatlar Kursu Öğrenci Sergisi’ni ücretsiz gezebilecek. – Haber Merkezi