ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, büyükelçiye Alanya’ya hakkında bilgiler vererek iş insanlarını ilçeye yatırım yapmaya davet etti. Şahin, “İki ülke arasında artarak devam eden ekonomik ve dostane iş birliği çalışmalarına Alanya olarak verebileceğimiz destekler konusunda görüşlerimizi paylaştık” dedi. 
“POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ”
Bugüne kadar Alanya’da 35 binden fazla yabancı ülke vatandaşının ikamet izni aldığını aktaran Şahin, “Biz Alanya’mızı yaşamak için seçen yabancı ülke vatandaşlarına Yeni Alanyalılar diyoruz. Onlarla beraber olmaktan çok mutluyuz. Odamızda bini aşkın yabancı sermayeli şirket var. Onlara da her konuda yardımcı oluyoruz. Hatta onlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Bugüne kadar 35 binden fazla yabancı ülke vatandaşı ikamet izni aldı. Bu sayının artması bizleri memnun eder” diye konuştu. 
“İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ”
Türkiye’ye büyük sevgi beslediğini, ALTSO ile iş birliğine hazır olduklarını vurgulayan Büyükelçi Rybak ise, “Bu konuda Şahin ile ilerleyen süreçte de iş birliğine gidecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Alanya çok güzel bir şehir. ALTSO Başkanı da çok çalışkan ve iş birliği konularında oldukça yapıcı ve hassas davranıyor. Kendisiyle başlayan dostluğumuzun iki ülke ilişkilerine katkı yapmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. – Haber Merkezi