Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 02 Mart Salı günü aldığı “Yurda Giriş Tedbirleri” konulu genelgesi kapsamında alınacak tedbirleri kararlaştırmak amacıyla bugün gerçekleştirilen olağanüstü görüşmede yeni kararlar aldı. 
Alınan kararlara göre; 
Antalya’da bulunan tüm kara, deniz ve hava sınır kapılarından Türkiye’ye giriş yapmak isteyen kişilerden son 72 saat (3 gün) içerisinde yapılmış negatif SARS-CoV-2 PCR test ibrazının talep edilmesi zorunluluğu uygulaması ile negatif sonucu ibraz edemeyen kişilere uygulanacak karantina koşullarının genelgede belirtilen esaslar çerçevesinde 15 Nisan 2021 tarihine kadar sürdürülecek. 
Belirtilen hususların uygulanması, takip ve denetiminin Kaymakamlıklar, Sınır Kapısı Mülki İdari Amirleri, sınır kapılarında görevli tüm kamu kurum ve kuruluşları ve diğer ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından koordineli bir şekilde yapılacak. 
İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlara uyulmaması halinde ve her seferinde ayrı ayrı cezai işlemler uygulanacak.