Alanya’daki görevinden Giresun’a Vali Yardımcısı olarak atanan Hasan Tanrıseven Alanya’a olan bağı ile biliniyordu. Tanrıseven Alanya’nın antik hazinesi Syedra için bir yazı kaleme aldı. Tanrıseven’in paylaşımı kısa sürede çok sayıda beğeni ve yorum aldı. 
İŞTE TANRISEVEN’İN DİKKAT ÇEKEN O YAZISI :
GİZLİ HAZİNE SYEDRA

2014’te Alanya Kaymakamlığına atandıktan kısa bir süre sonra, kentin yalnız deniz, kum ve güneş ile turist çekmesi değil aynı zamanda kültür turizminde de geliştirilmesi gerektiğini düşündüm. Bunun için de şehrin hemen yanı başında olan ancak pek de bilinmeyen Syedra antik kentine el attık. İlçe merkezine yakınlığı ve tarihi değerleriyle Syedra ciddi bir cazibe merkezi olabilirdi. Görevimin henüz ikinci ayında, Müze Müdürümüz Seher Türkmen’den Syedra’nın turizme kazandırılması için bir proje hazırlamasını istedim. Hazırlanan projeyi Valilik ve diğer ilgili mercilere sunarak destek talebinde bulundum. 
PRESTİJ PROJESİNE HIZLI ONAY
Syedra Kalesinin turizme kazandırılması için yürüyüş yolları ve çevre düzenlemesi yapılması projemiz onaylanarak çalışmalara kısa sürede başlandı. Kaymakam olduğum dönemde Doç. Dr. Birol Can, Syedra’da yüzey araştırmalarına başladı. Biz de yüzey araştırmaları için destek verdik ve Syedra’nın Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından resmi kazı programına alınması gerektiği konusunda mutabakata vardık.
O dönemde, Alanya’nın son derece önemli bir kültür ve turizm varlığı olan Syedra Antik Kentinin yüzey araştırması sonrası yapılacak kazı ile tarihin gün yüzüne çıkacağını ifade ederek "Syedra Antik Kenti kazısını önemsiyoruz. Alanya kültür turizmi için bir destinasyon olsun istiyoruz” demiştim.
SYEDRA BÜYÜLEDİ
Tarihi milattan önce 7. Yüzyıla dayanan Syedra’da, yüzey çalışmaları ve Kaymakamlığımızın projesi hızla yol aldı. 2016 yılında da turizme hazır hale getirilen Syedra antik kentini tanıtım toplantısı ve kale gezisi düzenledik. İlçe protokolü, turizmciler, arkeologlar ve medya mensupları ile Syedra’ya yaptığımız gezide yapılan çalışmaları herkes takdir etti. Başta Altid Başkanı Burhan Sili olmak üzere turizmciler de Syedra’ya turist çekme sözü verdi. Antalya Kültür Turizm Müdürümüzden de Syedra’ya yerli ve yabancı turistlerin ayağı alışıncaya kadar girişte ücret alınmaması ricasında bulundum. Sağ olsun Bakanlık da Syedra’yı turizm destinasyonları listesine koyarken, ücretsiz gezilmesi kararını verdi.
SYEDRA GÖZ KAMAŞTIRIYOR
O gün atılan tohumlar meyvesini verdi. Birol Hoca’nın tavsiyesi ile bugün Ertuğ Ergürer, Syedra kazılarını yürütüyor. Geçen gün, Kültür ve Turizm Bakanlığının 12 ay kazı yapılan antik kentler listesine baktım. Diyarbakır Çınar’da çalışmalarını başlattığımız Zerzevan Kalesi ile Antalya Alanya’daki Syedra Kalesinin 12 ay kazı yapılacak sınırlı antik kentler arasına alınmış.
DİYARBAKIR’’DAN AKDENİZ’E TARİH GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR
Türkiye’nin Güneydoğusundaki Zerzevan ve Akdeniz kıyısındaki Syedra Antik kentleri Tunç çağı, Helenistik, Roma ve Bizans dönemine, bir anlamda bilinmeyen tarihe ışık tutacak. Her iki antik kent için de kaymakamlığım döneminde yorucu ama aynı zamanda keyifli bir uğraş vermiştik. O günlerden bu güne alınan mesafeye bakınca, değerli çalışma arkadaşlarım ve arkeologlarımızla birlikte bu iki tarihi değeri gün yüzüne çıkarmaya vesile olmanın mutluluğunu yaşıyoruz”- Haber Merkezi