Akdeniz Gazeteciler Federasyonu ve Alanya Gazeteciler Derneği Başkanı Gaye Coşkun ve yönetim kurulunca düzenlenen Salda Gölü ziyaretine Alanya'da görev yapan ulusal ve yerel gazatede çalışanları ve aileriyle birlikte katıldılar.
Alanyalı gazetecileri karşılayan Burdur Gazateciler Derneği Başkanı Kürşat Tuncel tarafından verilen kahvaltının ardından otobüslerle Salda Gölü ziyareti yapıldı. Alanyalı gazeteciler toplu ve bol bol aileriyle muhteşem Salda Gölü çevresinde fotoğraf çektirdiler.  

 
ŞANLI TÜRK BAYRAĞI ALTINDA FOTOĞRAF

Salda Tabiat Parkı gezisinin ardından Burdur Gazeteciler Cemiyet Başkanı Kürşat Tuncel beraberindeki Alanya'lı gazeteciler, Maldiv’lere benzetilen ve NASA’nın Mars çalışmalarını destekleyen, Cumhurbaşkanlığı Özel Koruma Bölgesi içinde yer alan Beyaz Adalar Bölgesini ziyaret etti. Alanyalı Gazeteciler burada seyir terasına çıkarak Şanlı Türk Bayrağımiz altında turkuaz mavi Salda Gölünü izleyerek fotoğraf çekildi.


GAZETECİLERDEN SALDA GÖLÜNE TAM NOT
Salda Gölü Koruma Projesi hakkında gazetecilere bilgi veren Rehber “Bundan 4 yıl önce aracınızla göle kadar gidip göl suyuyla arabanızı yıkayabiliyordunuz. Hatta yüzebiliyordunuz. Burada yüzüp kumları poşet poşet taşıyorlardı. Artık yasak. Hata sigara içmek bile yasak. Şuanda ülkenin en büyük dumansız hava sahasındasınız. Salda içine girilince değil de uzaktan bakınca insana dingilik veren bir yer. Çevre Bakanlığı ve valiliğimiz bu konuya el attı dedi.Mehmet AL