Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, ‘Meslek Lisesi, Memleket Meselesi’ sözünden hareketle öğrencileri farklı meslekte insanlarla bir araya getirerek onlara yol göstermelerini ve deneyimlerini paylaşmalarını istediklerini söyledi. Yılmaz, “Bu şekilde öğrencilerimizin kendilerine olan güveni artacak. eTwining projelerine bu sene katılan ve öğrencilerimizde farklı bir heyecan yaratan öğretmenlerimize ve okul idarecilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“MESLEKLERİ YAKINDAN TANIMALARINI SAĞLAYACAĞIZ”
Okul Müdürü Mehmet Üstün de, “Okulumuzun 1977 yılından itibaren mesleki anlamda Alanya’mıza katkıları ortada. Proje ile en azından öğrencilerimizin meslekleri yakından tanımalarını sağlayacağız. Onların ileriye dönük motivasyonlarını artırmak temel hedefimiz. Bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Yusuf Yılmaz’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Alanya Nezihe Soydan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak bundan sonrada Alanya’mız ve öğrencilerimizin yanlarında olacağız” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLERİN MESLEKİ FARKINDALIKLARI ARTIRILACAK”
‘Var Mı Bir Mesleğimiz’ adlı projenin amacı meslek liselerinde okuyan öğrencileri online kariyer günlerinde mezunlarla görüştürerek, öğrencilerin mesleki farkındalıklarını, motivasyonlarını artırmak ve Web 2 araçlarını kullanmayı öğretmek. Okulun tarih öğretmeni ve müdür yardımcısı Garip Talan tarafından yürütülen projenin 8 Türk ortağı bulunuyor. Projede yer alan okullar, Kocaeli-Darıca Denizyıldızları Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Mersin-Erdemli Arpaçbahşiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Van-Tuşba Tuşba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kocaeli - Darıca Öğretmen Füsun Erdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tekirdağ-Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Manisa-Salihli Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Talat Zurnacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Antalya-Alanya Alanya Nezihe Soydan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’dir.

TANINAN İSİMLER AĞIRLANDI 
Projenin Kariyer Günleri 1 kapsamında Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül ve Alanya Nezihe Soydan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin organizasyonu Moda Tasarım Teknolojileri alanı olarak dünyaca ünlü hazır giyim markası H&M'nin Türkiye Ofisi Kalite Geliştirme Uzmanı Ozan Erkan ve okulun Muhasebe ve Finansman alanından mezun olarak Ankara Üniversitesi Siyaset Bilimler Fakültesi İşletme 4. sınıf öğrencisi Emine Polat konuk olarak ağırlandı. Projenin Kariyer Günleri 2 kapsamında ise  Kıdemli Yazılım Geliştirmeci Ömer Faruk Kasarcıoğlu ve Ziraat Mühendisi Yusuf Dede ağırlandı. – Haber Merkezi