Şimdiye kadar 20 öğretmenini  ve 36 öğrencisini İtalya ,Polonya ve İspanya’ya götürerek eğitim almalarını sağlayan Okurcalar Berat Hayriye Cömertoğlu Ortaokulu proje koordinatörü Serkan Ersoy, Covid 19 pandemisi etkisini yitirir yitirmez  2020 yılında  onaylanan Bringing Life Skills Into The Classroom  isimli projeleriyle  de Portekiz ,Hırvatistan ,Polonya, Romanya ve Slovakya’ya eğitim ziyaretleri  yapacaklarını söyledi. 
ERSOY: ‘SORUNSUZ İLERLİYOR’
Projelerinin başarıyla ilerlediğini belirten Ersoy, “Okul Müdürümüz Kadir Uzun ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Yılmaz’ın destekleriyle projemiz sorunsuz ilerliyor. 2021 bahar aylarında Avrupa’dan 10 öğretmen ve 40 öğrenciyi okullarında misafir edip eğitim vermeyi planlıyoruz” dedi.
UZUN: ‘ALANYA’NIN TANITIMINA BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR’
Okul Müdürü Kadir Uzun ise açıklamasında, “Avrupa Birliği projelerini 2015 yılından beri okulumuzda uyguluyoruz. Bu projeler öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine çok büyük katkı sağlıyor. Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz da Avrupa Birliği projeleriyle hem Alanya eğitimine hem de Alanya’nın tanıtımına büyük katkı sunuyor” şeklinde konuştu. 
YILMAZ: ‘HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ’
Açıklamaların ardından sözü devralan Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz da “Bu tür projeleri yapan okullarımıza her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Sayın Uzun ve Ersoy’u yaptıkları çalışmalar nedeniyle tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı- Haber Merkezi