Turist rehberleri Alanya ve Gazipaşa’yı gezdiler Turist rehberleri Alanya ve Gazipaşa’yı gezdiler

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yapılan Hafızlık Tespit Sınavı'ndan başarılı olan ve hafızlık belgesi almaya hak kazanan Alanya Müftülüğü’ne bağlı Mahmutlar Mah. Emin Özmüftüoğlu Kur'an Kursu öğrencileri Fadime Hafsa Parladıcı, Şeyma Sezel, Emine Edibe Özdemir ve İbrahim Başkaptan Kur'an Kursu Kur’an Kursu Öğrencisi Abdurrahman Kütürüp ve hafızlık eğitimini dışardan tamamlayan Mustafa Yusuf Kalyoncu’ya Alanya Müftülüğü’nde düzenlenen törende hafızlık belgeleri takdim edildi.
“KENDİLERİ GİBİ NİCE HAFIZLAR YETİŞTİRSİNLER”
Hafızlık belgesi almaya hak kazanan öğrencileri makamında ağırlayan Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan, öğrencileri tek tek tebrik ederek hafızlık belgelerini öğrencilere takdim etti.
Konuyla ilgili bilgiler veren Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan şu ifadelere yer verdi: "Müftülüğümüze bağlı Kur’an kurslarımızda hafızlık eğitimlerini tamamlayan ve Diyanet İşleri Başkanlığı’mızca gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı'nda 5 öğrencimiz daha başarılı olarak hafızlık belgesi almaya hak kazanmıştır. Bizler de öğrencilerimizi müftülüğümüzde düzenlemiş olduğumuz bir törenle hafızlık belgelerini takdim ettik. Azim ve gayretle çalışarak hafızlıklarını tamamlayan kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Kur’an-ı Kerim’i hıfzetmek, onu öğrenmek, öğretmek, anlamak ve yaşamak, Kur’an’a karşı yapılabilecek en güzel vazifelerden birisidir. Öğrencilerimizden istirhamımız hafızlıklarını unutmamaları için düzenli olarak tekrar etmeleri, kendileri gibi nice hafızlar yetiştirmeleri ve toplumumuzda örnek şahsiyetler olmalarıdır. Bu vesileyle hafızlarımızın yetişmesinde katkısı olan anne-babalarına, Kur’an kursu öğreticilerimiz Elif Akbulut ve Aykut Gök’e ve maddi manevi destekte bulunan hayırsever Alanya halkına teşekkür ediyorum" dedi. – Haber Merkezi