Alanya’da Şehitlik Alanı ve Anıt Projesi’nin temeli atıldı Alanya’da Şehitlik Alanı ve Anıt Projesi’nin temeli atıldı

İslam dinini araştırdığını ve Müslüman olmaya karar verdiğini belirterek Alanya İlçe Müftülüğüne başvuran Rusya uyruklu Roman Paramonov için Alanya Müftülüğünde "İhtida Merasimi" düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ihtida merasiminde İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından İslam dininin temel esasları hakkında Roman Paramonov’a özlü bilgiler verildi. Müftü İlhan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Biz Müslümanlar bütün peygamberlerin Allah tarafından gönderildiğini kabul ederiz. Hepsinin hak olduğuna inanırız. Son peygamber Hz. Muhammed Mustafa’dır. Peygamberimize Allah tarafından vahyedilen Kur’an-ı Kerim, son ilahi kitaptır. Onda bildirilenlerin bütününe şeksiz, şüphesiz inanırız. Meleklerin, kaza ve kaderin, öldükten sonra dirilmenin ve hesabın yani ahiret gününün varlığını tasdik ederiz. İslam’a girmek; Allah’a, Muhammed Mustafa’nın Allah’ın kulu, peygamberi olduğuna ve onun Allah katından getirdiklerinin tamamına inanmakla olur. Bizler bu inancı kelime-i şehadet ile dile getiririz. Şimdi sizin kelime-i şehadeti ikrarınıza ve Müslüman oluşunuza şahitlik edeceğiz” dedi.

RUSÇA KUR'AN-I KERİM HEDİYE EDİLDİ
İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan’ın konuşmasının ardından Roman Paramonov, kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.
Müslüman olan Paramonov, ‘Abdurrahman’ ismini aldı.
İhtida merasimi İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan’ın yapmış olduğu dua ile tamamlandı. Müftü İlhan, İslamiyet’i seçen Rusya uyruklu Paramonov’u tebrik ederek ihtida belgesi ile Rusça Kur'an-ı Kerim hediye etti. – Haber Merkezi