Antalya emlak pazarındaki Rus egemenliği giderek artıyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın verilerine göre 5 bin 514 yabancı sermayeli şirketin 962'si Ruslardan oluşuyor ve bu rakamın yüzde 6.5'i gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteriyor. Bu verilere ek olarak kayıt dışı çalışan firmaların olduğu düşünülürse durumun ciddiyeti apaçık belli oluyor.
Dünya'dan Fikri Cinokur'un haberine göre Antalya'da faaliyet gösteren bir Rus şirketin yetkilisi, sektörde kayıt dışı çalışan sayısının çok fazla olduğunu kaydetti. 
Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar da odaya kayıtlı yalnızca 10 Rus şirketi olduğunu fakat kayıt dışı çalışanların sayısının ciddi seviyeye ulaştığını kaydetti. 
Alanya Emlakçılar Derneği Başkanı Özgür Erbaş ise, söz konusu probleme farklı bir çözüm önerisi sundu. Erbaş, Türkiye'de bu sektörde faaliyet gösteren her yabancı firmaya Türk ortaklık şartı getirilmesini öneri olarak sundu. Alanya'da yaklaşık 1200 tane kayıtlı emlakçı bulunduğunu belirten Erbaş, sırf Alanya'daki kayıt dışı yabancı emlakçı sayısının 500'ün üzerinde olduğunun altını çizdi. Sektörde denetleme yapılmadığından yakınan Erbaş, gayrimenkul ve emlak sektöründe çalışmak isteyen yabancıların Türk firmalarla ortaklık yapma koşulu getirilmesini istedi. Erbaş, “Alanya’da inanılmaz oranda yabancı emlakçı var. Bunların büyük bölümü kayıt dışı çalışan Rus ve Ukrayna vatandaşları oluşturuyor. Yabancı emlakçıların Türk emlak şirketlerine yüzde 50 ortak olma zorunluluğu getirilmeli” dedi. – Haber Merkezi