Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, afet süreciyle ilgili değerlendirmede bulunarak ülke olarak zor bir süreçten geçildiğini, bu süreçte Alanya otel işletmecilerinin özveri içinde elini taşın altına koyduğunu belirterek şunları söyledi: Ülkemizde yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden canlarımıza Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, tüm ulusumuza başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.
“BİNLERCE KİŞİYE 3 ÖĞÜN YEMEK ÇIKARILIYOR”
Alanya’mızda tesislerimiz imkanları ve güçleri doğrultusunda depremzedelerimize kapılarını açtılar ve misafir ettiler, ediyorlar. Bölgemizde 200 civarında tesis 28 bin dolayında depremzedeyi ağırlamakta. Evlerde konaklayan depremzede sayısı 17 bin 600 iken 2 bin civarında da Devlet öğrenci yurtlarında barınmaktadır. Otellerini açamayan tesis sahiplerimizden maddi olarak katkı sağlayanların katkıları ile hiç yemek verme imkanı olmayan apart ya da küçük tesislerimizde kalan misafirlerimize yemek fabrikası aracılığı ile üç öğün yemek göndermekteyiz. Maddi imkanı kısıtlı olan tesislerimize de gıda malzemesi desteği vermekteyiz.
“CANSİPERANE ÇALIŞAN HERKESE SONSUZ TEŞEKKÜRLER”
Bu süreçte başta Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na, Antalya Valimiz Ersin Yazıcı’ya, Alanya Kaymakamımız Dr. Fatih Ürkmezer’e,  Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’e, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem’e, siyasi parti ilçe başkalarımıza ve ekiplerine, Alanya Turizm Tanıtma Vakfı’mıza (ALTAV), bölgemiz oda ve derneklerine, kamu ve belediye kurum amirlerimize, ekiplerine ayrıca tüm Alanyalı otelcilerimize ve destek veren cansiperane çalışan görevli, gönüllü herkese, Alanya halkına teşekkür ediyoruz. Böylesi bir felaketin ülkemizde bir kez daha yaşanmamasını diliyor, saygılar sunuyoruz.” – Haber Merkezi