Alanya Belediyesi tarafından Kazakistan’ın tanınmış yazar ve şairi Abay Kunanbayoğlu adına park yapıldı. Mahmutlar Mahallesi Barbaros Caddesi Şükrü Kaptanoğlu Lisesi yanındaki parkın açılışı 11 Haziran Cuma günü saat 16.00’da gerçekleştirilecek. Parkın açılışına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in daveti ile Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly de katılacak. 
GEÇEN YIL ZİYARET ETMİŞTİ
Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i geçen yıl ziyaret ederek Kazak şair, besteci ve filozof Abay Kunanbayoğlu'nun doğumunun 175. yılı vesilesi ile üzerinde Kunanbayoğlu'nun portresinin olduğu bir porselen plaket takdim etmişti. 


ABAY KUNANBAYOĞLU KİMDİR?
19. yüzyılda yaşayan Abay Kunanbay (veya Kunanbayoğlu) Kazakistan yazılı edebiyatının kurucusu ve Kazak halkının milli kahramanıdır. Asıl adı “İbrahim” olan Abay Kunanbay, şair, filozof, düşünür, besteci kimliği ile Kazakistan tarihinin en önemli figürlerinden birisi olarak tanınıyor. 
Kazak yazılı edebiyatının temelini atan Abay, 10 Ağustos 1854’te Kazakistan’ın Tobıktı aşiretinin liderinin çocuğu olarak dünyaya geldi.  Kunanbay, adil ve tarafsız kararlar alarak, babasının çıkarlarına karşı geldi, etkili şiir ve besteleriyle aşiret liderleri ve zengin ailelerin baskısına maruz kalan aileleri destekledi.
Kunanbay, eserlerinde Kazak halkının sosyal, toplumsal ve ahlaki sorunlarına dikkati çekerek, halkı medeni gelişmenin doğru yolunu seçmeye çağırdı. Eserleri Rusça, Çince, Fransızca ve diğer dillere tercüme edilen Kunanbay, birçok Kazak yazarının eserlerine konu oldu. Kazakistan’da Kunanbay’ın ismini taşıyan üniversiteler, şehirler, idari merkezler, tiyatro ve kütüphaneler faaliyet gösteriyor. Kunanbay, 6 Temmuz 1904’te hayatını kaybetti. – Haber Merkezi