Toslak’ta hizmete giren işletmeyi ziyaret eden Alanya Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, Alanya’da gerekli koşulları sağlayarak çalışmalarını tamamlayarak hastalıktan arındırılmış olarak üst besiciliği yapılan hayvancılık işletmesine 'Hastalıktan Ari İşletme Belgesi ve Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası” belgesini bizzat verdi.
2 MİLYON TL YATIRIM YAPILDI
Yatırımcı Emrah Elçi tarafından yarı açık proje geliştirilen yapılan süt besiciliği tesisi geçen yıl 2 milyon liralık yatırım bedeli ile inşa edildi. Yem kırma makinasından, süt sağım ekipmanlarına kadar oldukça teknik donamla Tarım ve orman Müdürlüğü rehberliğinde yapılan işletmeye hastalıktan arındırılmış Jersey cinsi 19 inek ve 13 düve ABD’den getirildi. Tüm sağlık taramaları yapılan ve gerekli aşıları tamamlanan ineklerden süt alımı sürerken, işletme sık sık denetlemeden geçtikten sonra bakanlığın verdiği belgeyi almaya hak kazandı. Rüzgar ve ari işletme çalışmalarında görevli Veteriner Hekim Soner Işıkpınar tarafında denetlenerek "Hastalıktan Ari İşletme Belgesi ve Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası” almaya hak kazanan işletme sahibi Emrah Elçi, Hasatlıktan Ari Sertifikasına sahip 19’u süt veren 13’ü henüz düve 31 baş hayvan mevcudu bulunan işletmeyi 2 milyon liraya kurduğunu ifade etti.
“TECRÜBEYİ BİLİMLE HARMANLADIK” 
Sadece et değil, süt üzerine planlama yaparak kaliteli süt ve süt ürünleri elde etmek için inekleri özel olarak belirlediklerini manda yoğurdundan sonra en kaliteli yoğurdun Jersey cinsi inekten elde edildiğini belirleyerek bu yönde yatırım yaptıklarını söyledi. Elçi, “En büyük sıkıntımız bölgemizde benzer nitelikte işletme olmaması sebebiyle ekipman temininde zorlanmaktayız. Gücümüz yettiğince hayvanlara değer vererek insan sağlığı için süt üretimi yapmaya devam ediyoruz. Ailemizden gelen hayvancılık tecrübemiz vardı. Bu tecrübeyi bilimle harmanlayarak işletmemizi kurduk” dedi.
“TÜKETİCİYE KALİTELİ SÜT ULAŞTIRILMAKTA”
Ülke ekonomisin kalkınmasında hayvancılığın çok önemli olduğunu aktaran Rüzgar, “Maliyetleri düşürmek için açık sistem üzerine bir proje hayata geçirdik. Bu sayede inekler serbest dolaşım sağlamakta, stresten uzak kalmaktalar. Et ve süt verimini artıracak örnek bir işletme. Hayvanlardan insanlara geçen 255 çeşit hastalık var. Özellikle buruslle, hayvandan temasla veya çiğ sütten doğru teknikle yapılmamış peynirden geçmekte. Şap, çiçek gibi hastalıkların da aşısını yapmaktayız. Hastalıktan ari sertifikalı işletme olduğu için tüberküloz ve bruselle takiplerini yapmaktayız. İşletme sahibimizde çok duyarlı. Sütün kalitesi çok önemli. Sütün sağımı ve soğutma tankı sayesinde tüketiciye oldukça kaliteli olarak ulaştırılmakta. İşletmede inek başına 450 lira destek, birlik üyesi olduğu zaman litre başına süt desteği, yem bitkisi üretim desteği adı altıda tarımsal destek vermekteyiz” diye konuştu. Rüzgar tesiste yaptığı incelemenin ardından yatırımcıya  "Hastalıktan Ari İşletme Belgesi ve Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası” vererek teşekkür etti.