Alanya’da yaşayan Finliler vatandaşları Finlandiya’da başlayan parlamento seçimi için oy kullanmaya başladı. Finlandiya Fahri Konsolosluğu’nda başlayan oy kullanma işleminde Finli vatandaşları Finlandiya Konsolosu Raimo Pahkasalo, Finlandiya Fahri Konsolosu Kuddusi Müftüoğlu ile eşi Alanya Belediyesi Meclis Üyesi Paulina Müftüoğlu da yalnız bırakmadılar. Seçimlerle ilgili açıklama yapan Finlandiya Konsolosu Raimo Pahkasalo, Ankara, İstanbul ve Alanya’da Finlandiya vatandaşlarının oy kullanacağını söyledi. Pahkasalo, “Alanya’daki Finlandiyalılar bugünden itibaren cumartesi gününe kadar oy kullanabilecek. En uzun seçim süresi Alanya’da verildi. Çünkü Türkiye’de en çok Finli burada oturuyor. İlk saatimizde 20’den fazla Finli oy kullandı. 4 gün içinde aşağı yukarı 200 kişinin oy kullanmasını bekliyoruz. Parlamento, milletvekilliği seçimi 4 yılda bir yapılıyor. 4 yıl önceki seçimde oy kullanan sayısı 500-600 civarıydı. Şimdi 200 kişiyi bekliyoruz. Bu ne demek? Alanya’da Finli sayısı biraz azaldı. Bu bölgede bin, bin 500 civarında Finli yaşıyor. Bu biraz da turizm sezonuna bağlı. Bu seçimlerde fahri konsoloslukların ve fahri konsolosların da çok önemi var. Geçen sene Alanya’da önseçimimiz vardı. Daha da önce sağlıkla ilgili bölge seçimleri vardı. Bu seçim ilk defa yapılmıştı. Şimdi vekil, parlamento seçimleri var. Bir sonraki sene 9-10 ay sonra cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak. Konsoloslukta güzel bir hizmet veriyoruz. Oy kullananlara kahve ve Fin çöreği veriyoruz” dedi. 

Yerel seçimler nedeniyle okullar 1 Nisan'da tatil edildi Yerel seçimler nedeniyle okullar 1 Nisan'da tatil edildi


“EN İYİ HİZMETİ VERMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Finlandiya Fahri Konsolosu Kuddusi Müftüoğlu da, “Finlandiya’da 4 yılda bir yapılan parlamento seçimlerinde konsolosluğumuzda oy kullanılıyor. 4 yıl önceki seçimlerde Alanya’da 3 bin 3 bin 500 Finli yaşıyordu. Ne yazık ki Finli sayısı düşmeye başladı. Bunun sebebi doğal olarak burada fiyatların çok yükselmesi, Finlilerin burayı yavaş yavaş terk etmesi. Mutlaka önlemini almak zorundayız. Çünkü biz Finlilerin, İskandinavların burada olmasından çok mutluluk duyuyoruz. Finlandiya’da 13 ayrı bölgede 200 parlamenter için seçimler yapılıyor. İnşallah seçimler Finlandiya için hayırlara vesile olur. Biz de burada en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“İLK DEFA FAHRİ KONSOLOSLUKTA OY KULLANIYORUM”
Oy kullanan Finlandiya vatandaşı İrja Sarin ise, “10 senedir Alanya’ya gidip geliyorum. İlk feda fahri konsoloslukta oy kullanıyorum. Çok güzel bir hizmet” ifadelerini kullandı. – Erkan Uysal