Hastanenin çocuk servisinde düzenlenen açılış törenine Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başkanı Doç. Dr. Oğuz Karahan, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu ve Yüksek Divan Kurul Üyesi Bekir İrdem, Sevgi Polenleri Çocuk Ve Gençlik Platformu Başkanı Levent Şaş ve yönetim kurulu üyeleri, KKTC FBİDER Başkanı Duygu Komsuoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Adana Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Korhan Kadıoğlu, Alanya Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Hıfzı Vural ile birlikte yönetim kurulu üyeleri katıldı. 
 

Alanya Fenerbahçe Derneği öncülüğünde hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında hastanenin çocuk servisi bölümüne oyun alanı ve kütüphane, Hematoloji ve Onkoloji Ünitesi’ne de hastalarının tedavi görürken kitap ve dergi okuyabilmeleri adına ayrı bir alan oluşturulup kütüphane kurulup hizmete açıldı. “Bin turna kuşu yap, dileğin gerçek olsun” hikâyesinden yola çıkarak başlatılan projede hasta çocukların dileklerinin gerçekleşmesi adına el yapımı turna kuşları oyun alanına yerleştirildi. Kendilerinin turna kuşu yapabilmesi için alan oluşturuldu. 

Başhekim Doç. Dr. Karahan, “Sporun kişisel rekabetin çok ötesinde hedefine ulaştığını görmekteyiz. İnşallah daha güzel projelerde hem sağlığa hem topluma ve sosyal hayata yönelik hizmetlerde de bir arada oluruz. Emeği geçen herkese hastalarım, sağlık çalışanlarım ve kendim adına teşekkür ederim” diye konuştu. Bekir İrdem ise konuşmasında Fenerbahçe’nin sadece bir spor kulübü olmadığını sosyal sorumluluk projeleri ile de büyük kitlelere ulaştığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. 

Kaymakam Dr. Ürkmezer ise “Spor dostluk barış, kardeşlik olduğunu ve iyi şeylere vesile olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Projenin Alanya’da da hayata geçirilmesinden dolayı mutluluk duyuyoruz” dedi.  

Açılış sonrası Antakya’da depreme yakalanan ve hastanede tedavisine devam edilen en büyük hayali futbolcu olmak olan Verde’yi Fenerbahçe kulübü ziyaret ederek forma hediye etti. Verde’ye sürpriz bir video hazırlayan yönetim,  futbolculardan oluşan ve Verde’ye iyi dileklerin sunulduğu videoyu kendisine izleterek, hediye etti. Verde tedavi sonrasında İstanbul’a davet edilerek maç sözü verildi. Bu büyük jest karşısında çok mutlu olan Verde, kendilerine teşekkür etti. – Haber Merkezi

Alanya’nın beş mahallesinde bakım onarım çalışması yapıldı Alanya’nın beş mahallesinde bakım onarım çalışması yapıldı