Alanya Minibüsüler Odası Başkanı Paşa Özkan, geçtiğimiz cuma günü bir servisçi esnafının özel öğrenciyi aracından zorla indirdiği iddiası üzerine aileden özür diledi. Geçen cuma günü yaşanan olayda Sakine Nesibe Zamanoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu’na servis hizmeti veren bir şoförün engelli öğrenci Ahmet Efe Güven ve annesini yarı yolda ağaçtan indirdiği iddia edildi. Ayakkabısı da araçta kalan engelli öğrenci ve annesini belediye ekipleri evlerine götürdü. Anne Ayşe Güven de ilgili kurumlara şikayette bulunduklarını söyledi. Yaşananların ardından açıklama yapan Özkan, defalarca tutanak olmasına rağmen yine aynı firmaya taşıma işinin verildiğini söyledi.

Özkan, “Özel eğitim okulu öğrencimizin birisi yolda araçtan indirilmiş görünüyor. Görüntüleri izledik. Ne kadar da öğrenciyi indirmiş gözükse dahi yüklenici firmanın bu özel çocuğu özel bir araçla götürmesi gerekirken, şoföre ve rehbere yeterli bilgi verilmediği için maalesef bu vahim olay gerçekleşti. Çok üzgünüz. Şoför tam bilgilendirilmemiş. Şoförün çocuğu bırakıp gitmemesi gerekirdi. Kendisi bu konuda bir hata yapmış. Geri dönüp çocuğu almak istiyormuş ama bu arada değişik olaylar gelişmiş. Bu açıdan çok üzgünüz. Anne ve aileden çocuğu bıraktığımız için özür diliyoruz. Burada esas suçlu olan taşımacı firma. Taşımacı firma gerekli tedbiri almamış. Gerekli özeni göstermemiş. Bundan dolayı bu olay meydana geldi. Taşımacı firmanın daha önce bu işi yapamadığını, hataları olduğu geçen yıldan belliydi. Defalarca tutanak olmasına rağmen yine aynı firmaya bu taşıma işi verildi. Verilmemesi için gerekli mercilere telkinlerde bulundum ama maalesef verdiler. Bu firma da tekrar taşıma hizmetine devam etti. Sonucunda da bu olay meydana gelmiş oldu. Bu konuda hem aileden hem de servisçi arkadaşlarımızdan daha duyarlı olmalarını istiyorum. Bunlar özel çocuklar. Diğer çocuklara benzemiyor. Taşımacı firma Uysal Turizm. Bu çok özel bir çocuk. Bireysel gidip gelmesi gerekiyor. Diğer öğrencilerle karıştırıldığında böyle sorunlar ortaya çıkıyor” dedi. 
“ANNE O ARAÇTA GÖREVLİ OLAMAZ
Öğrenci taşınan araçta annenin de görevli olduğu ile ilgili soruyu da cevaplayan Özkan, “Anne o araçta görevli olamaz. Yasal değil. Engel oranı çok yüksek olduğu için anne kendi çocuğuna bakabilir. Diğer çocuklara bakma imkanı yok” diye konuştu. - Erkan Uysal