Aralık ayından bu yana süren hafta sonu sokağa çıkma yasağının esnetilmesiyle sokağa çıkan vatandaşlar güneşli havanın tadını çıkardı. Kimi vatandaşlar soluğu kafelerde alırken kimileri de sahilde oturmayı tercih etti. Sahilin tadını en çok çocuklar çıkarırken, bazı vatandaşlar balık tutmayı tercih etti. İlçe merkezinde vakit geçirmek isteyen vatandaşların tercihi ise kafeler ile iskele oldu. Hafta sonu Hükümet Meydanı’nın yanındaki lale bahçesi de ilgi gördü. Lale bahçesinin yanındaki banklarda oturan vatandaşlar bol bol fotoğraf çektirdi. 
“DIŞARI ÇIKTIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ”
Hafta sonu sokağa çıkan vatandaşlardan Cengiz Kurşun, cumartesi dışarı çıktıkları için mutlu olduğunu söyledi. Kurşun, “Denizi özledik. Hava temiz. Bana evin içinde virüs daha çok gibi geliyor. Alanya büyük bir yer. Herkes dışarı çıksa ve insanlar arasında bir buçuk metre olsa yine sosyal mesafe sağlanır. Evin içinde çok bunalan kişiler kendini dışarı attı. Cumartesi temiz hava almak için dışarı çıktım. Her hafta evde oturmaktan sıkıldım. Gönlümüzün, ruhumuzun, şuhumuzun açılması için dışarı çıkıyoruz. Kimsenin kimseye virüs bulaştırma gibi bir niyeti yok. Dışarı çıktığımız için mutluyuz. Temiz hava aldık. Daha huzurluyuz” dedi. Öte yandan, cumartesi günü dükkan açan bazı esnaf ise uzun bir aradan sonra satış yapma imkanını yakalarken, bazıları da da tadilat çalışmaları ile ilgilendi. 

“DEVAMI KIYMETİNİ BİLMEMİZE BAĞLI”
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı cumartesi günü sosyal medyadan bir mesaj yayınlayarak “Beklediğimiz Cumartesilerin ilki! Devamı, kıymetini bilmemize bağlı. Kısıtlamaların azalması, kurallara uymanın ödülüdür. Kurallara uyalım. Zor günlere dönüş yolunu kapatalım: Dışarı çıkıyorsak, maske takalım. Hata yaparsak, bir hafta on gün sonra üzülürüz.” ifadelerini kullandı. - Erkan Uysal