Alanya’da cumhuriyetin 99’uncu kuruluş yıl dönümü kutlamaları iskeledeki Şelale Meydanı’nda devam etti. Buradaki kutlamalara Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ilçe protokolü, siyasiler, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kaymakam Ürkmezer ve Başkan Yücel’in halkın bayramını kutlamasıyla başlayan kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sürdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı mesajının paylaşılmasının ardından günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Ürkmezer, Türk milletinin Atatürk önderliğinde tüm imkansızlıklarına rağmen kenetlenerek bağımsızlık mücadelesini kazandığını söyledi.

Ürkmezer, “Kurtuluş Savaşı’nın ardından milletimiz bayrağı hür, kendi hür, vatanı bağımsız olan Türkiye Cumhuriyeti’ni 99 yıl önce kurdu. Cumhuriyet ilerlemek, yükselmek ve çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak demek. Cumhuriyet, Türk milletinin binlerce yıl boyunca gerçekleştirdiği en büyük atılımlardan birisi. Getirdiği çağdaş yaşamla Türk insanının önünü açmış ve ufkunu genişletmiştir. Bağımsızlığı için yaşayan bu milletin dirliğini bozmaya çalışan düşmanlar hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacak. Şanlı milletimiz cumhuriyetin getirdiği birlik ve dayanışma duygusu sayesinde ülkemize karşı olabilecek tüm tehlikeleri bertaraf etmekte tek yürektir. Binlerce şehidimizin kanıyla sulanmış bu güzel vatanımızı gafillere, hainlere, düşmanlarına ve onların ortaklarına bırakmayacağız. Hiçbir güç milletimizin bağımsızlığına pranga vuramayacak” dedi. Ürkmezer’in ilçedeki çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini vermesinin ardından kutlama programı şiirler okunması, step gösterisi, cumhuriyet korosunun seslendirdiği şarkılar, halk oyunları ve tören geçişi ile devam etti. 


KUTLAMALAR AKŞAM SÜRECEK
Alanya’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları akşam da sürecek. Saat 19.00’da Atatürk Anıtı önünde başlayacak fener alayının ardından ve saat 21.00’de Alanya Belediyesi’nin düzenlediği Ozan Doğulu ve Altay konserleri ile bayram coşkusu devam edecek. – Erkan Uysal