Alanya’nın Kargıcak Mahallesi Oğuzhan Caddesi’ndeki Prestij Rezidans’ın yönetici Hüseyin Akman, Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (ASAT) vermediği hizmetin bedelini tahsil etmesine tepki gösterdi. Söz konusu adreste kanalizasyonun olmamasına rağmen su faturalarına atık su bedeli yansıtıldığını söyleyen Akman, üstelik fosseptik boşaltımı için de her hafta 250 TL vidanjör ücreti ödediğini belirtti. “Almadığım hizmetin bedelini ödüyorum. Hizmeti almak için yine bedel ödüyorum” diyen Akman, 6 yıldır ASAT’ta başvuru yaptığını ancak bir çözüme ulaşamadığını söyledi.

  Akman, “İkametgahımızın bulunduğu caddede kanalizasyon yok. Hizmet verilmediği halde her ay su faturalarına atık su bedeli yansıtılıyor. Bu ay 181,99 TL ödediğim faturaya 48.03 TL atık su bedeli yansıtıldı. Faturadaki su kullanım bedeli 120.08 TL. 12 daire 3 dükkanın bulunduğu Prestij Rezidans’ta her hafta 250 TL karşılığı vidanjör çekim ücreti ödüyorum. Almadığım hizmetin bedeli ödediğim halde hizmeti almak için yine bedel ödüyorum. 
Antalya Büyükşehir ASAT Alanya Şubesi’ne gittim. Ancak bir sonuç çıkmadı. Her görüştüğüm kişi başka bir yere yönlendiriyor. Sadece ‘Yakın zamanda kanalizasyon yapılacak, ihaleye vereceğiz’ diyorlar. Bu 6 yıldır böyle devam ediyor. Buna bir çare bulmazlarsa hakkımı hukuki olarak arayacağım” diye konuştu. – Kemal Cengiz

Editör: TE Bilisim