Ramazan Meydanı Uğur Işılak konseri ile doldu taştı  Ramazan Meydanı Uğur Işılak konseri ile doldu taştı 

Geçen hafta ilçe trafiğini rahatlatacak 10 maddelik çözüm önerisi sunan Alanya Şoförler Odası Başkanı Durmuş Ali Akkaya, bugün de toplu taşımada yaşanan sorunları dile getirdi. Akkaya, Alanya’daki toplu taşımacılığın 2014 yılında çıkartılan Büyükşehir Yasası ile Antalya Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna geçilmesi ile gelişimin aksine gerileme gösterdiğini vurguladı. Alanya Kalesi’ne Peugeot J9 marka minibüslerle taşımacılık yapılmasına tepki gösteren Akkaya, 90’lı yıllara geri dönüldüğünü söyledi. 
“PEJO MİNİBÜSLERLE 90’LI YILLARA DÖNÜŞ”
Akkaya, “Hızla gelişen ve modernize olan dünyamızdaki gelişmelere paralel olarak ilçemizde de gelişme beklerken özellikle toplu taşımacılık sistemi 2014 yılında Büyükşehir Yasası sisteminden sonra geriye gitmiş; hatta en son kaleye konulan Pejo minibüsler sayesinde 90’lı yıllara geriye gitmiştir” diye konuştu.
65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARIN HAKLARI GASP EDİLDİ 
Diğer taraftan 65 üstü vatandaşların halk otobüsü ile ücretsiz taşıması yapılırken bu hakları elinden alınarak minibüslerde ücret talep edildiğini belirten Akkaya, “İyi bir gezi ve yürüyüş alanı olan kalemizde, kaleye yeni çalışmaya başlayan bu minibüsler her yürüyen turiste ‘bip bip’ korna çalarak rahatsız etmektedir. Büyükşehir Belediyemizce toplu taşımacılık daha da ileriye gitmesi gerekirken Pejo minibüslerle tam 30 yıl geriye gitmiştir. Alanyamızın gözbebeği Alanya Kalemize Pejo minibüslerle toplu taşımacılık maalesef yakışmamaktadır.” dedi.