Alanya Belediye Tiyatrosu oyuncuları Alanya Gazeteciler Cemiyeti’ni (AGC) ziyaret etti. AGC Başkanı Gaye Coşkun ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen tiyatrocular 26-28 Ağustos tarihleri arasında Alanya’da İncekum Orman Kampı’nda düzenleyecekleri ‘Alanya Tiyatro Festivali’ hakkında bilgiler verdi.  
‘Alanya Tiyatro Festivali’nin detaylarını paylaşan tiyatro oyuncusu Mustafa Erman Doğan, festivalin Akdeniz Bölgesi’nde bir ilk olacağını söyledi. Doğan, “Çok kısa bir sürede hazırlandı. Bir ay gibi bir süredir ilandayız. 15 şehirden 34 tiyatro başvuru yaptı. Çok heyecanlandık. Bu konu bizim için çok kıymetli. Gelen tiyatro ekiplerimizi İncekum Orman Dinlenme Kampı’nda çadırlarda ücretsiz ağırlıyoruz. Ücretsiz sahne açıyoruz. Kızılkule’nin yanında bir sahne kuruluyor. Bu sahnede Salih Kalyon’un ‘Memleket Saat Ayarı’ oyunu ile başlayacak süreçte günde 2 temsil ile halkımızı tiyatrolarla buluşturuyoruz. İncekum Orman Dinlenme Kampı’nın içinde de bir sahne var. Orada da 5 oyun oynayacak ve söyleşiler olacak. Salih Kalyon oyunla geliyor. Turgay Tanülkü, Levent Ülgen, Orhan Aydın gelecek ve söyleşiler yapacak. Dışardan gelen tiyatrolara ve bireysel katılımlara atölyeler, eğitimler olacak. Tomris Çetiner, Yunus Emre Bozdoğan, İlknur Güneş, Utku Demirkaya, Birke Muratal Doğan ve ben atölyelerde eğitimler vereceğiz. Hiçbir kar amacı gütmüyoruz. Yapılmamışı yapmak adına buradayız. Destekçilerimiz var. Önümüzde hiçbir sorun görünmüyor. İncekum’da sahnenin içinde bir amfitiyatro bulunuyor. Oyunlar ve söyleşiler burada olacak. Kızılkule’nin önünde de her gün 2 oyun halkla buluşacak. 26-28 Ağustos arasındaki festivalde ekipler hem tatil yapmış olacak hem kaynamış olacak hem de usta isimlerden eğitimler almış olacak. Bunun yanında Alanya’da oyunlarını sahneleme imkanı bulmuş olacak. Onlar da festivali çok önemsiyor. Onlar da biz de heyecanlıyız. 13 ekiple 3 gün söyleşiler, atölyeler ve oyunların olduğu bir süreç bizleri bekliyor. Manisa, İzmir, Erzurum, Kocaeli, Ankara, Mardin, Alanya’dan başvuru yapan ekip var” dedi.
“HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”
AGC Başkanı Coşkun da, “Tiyatro festivali zor ama mücadeleci bir girişim. İnşallah istediğiniz gibi olur. Biz de elimizden gelen destek noktasında her zaman yanınızdayız” diye konuştu.