Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 30 Aralık 2020 tarih ve 744476 sayılı Bakan Olur'u ile 7139 sayılı Kanunun 51. Maddesi ile 6172 sayılı kanuna eklenen ek maddenin 8. Fıkrasına göre Antalya DSİ13. Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluk alanındaki sulama birlikleri birleştirildi. Bu karar Alanya’nın komşusu Manavgat basınında tepki ile karşılaştı. Manavgat basınında “Manavgat Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanlığı feshedilerek Alanya’ya bağlandı! Manavgatlı çiftçilerimiz tarla ve seralarını sulamak için işlemlerini artık Alanya’da yaptıracak. Alanya il oldu da bizim mi haberimiz yok? Sahipsiz Manavgat’ımızı Alanya üzerine mi yazdırdı? Manavgat bu kadar mı sahipsiz, nerede Manavgatlı siyasetçilerimiz?” ifadelerine yer verildi. Bunun üzerine Antalya DSİ 13. Bölge Müdürlüğü bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirdi.
DOĞU SULAMA BİRLİĞİ OLDU 
Antalya DSİ 13. Bölge Müdürlüğü yapmış olduğu açıklamada Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kararı ile bölge müdürlüğünün sorumluluk alanında bulunan Manavgat Sulama Birliği, Alara Sulama Birliği, Alanya-Gazipaşa Sulama Birliği’nin ‘Doğu Antalya Sulama Birliği’ olarak birleştirildiğini duyurdu. Bu aşamada Manavgat, Alara, Alanya, Gazipaşa’da bulunan sulamalar birlikleri Doğu Antalya Sulama Birliği şubeleri olarak faaliyetlerine devam edecek. Manavgat-Alanya-Gazipaşa ve Alara birliklerinin birleştirilmesi ile 3’er tane olan Birlik Başkanı, Birlik Müdürü, Birlik Saymanı sayıları 1’er olacak. 
ÖDEMELER MİNİMUMA DÜŞECEK 
Bölge Müdürlüğü, bu birleştirme ile birlikte personel başta olmak üzere giderlerin azaltılarak üreticilerin ödeyecekleri su kullanım hizmet bedellerinin yıllar itibari ile minimuma düşürüleceğini aktardı. 
Bölge Müdürlüğü, açıklamasına şöyle devam etti: “Antalya’da ürün bazında dönüme 68-350 TL arasında değişen Su Kullanım Hizmet bedelleri arasındaki makas azaltılarak standart hale getirilecek ve üreticimizin cebinden daha az sulama ücreti çıkacaktır.
Sonuç olarak Antalya’da DSİ tarafından inşa edilerek, İşletme, Bakım-Onarım ve Yönetim sorumluluğu devir edilen Kamu Tüzel Kişiliğine haiz Sulama Birliklerimizce faaliyetlerine devam etmekte olup, 7139 Sayılı kanun kapsamında 6172 sayılı Sulama Birlikleri Kanununda yapılan değişiklikle başlangıçta 24 olan sulama Birlik sayısı ilk etapta 8’e, akabinde 7’ye ve son düzenleme ile 4’e indirilerek Sulama Birliklerimizin daha güçlü ve üreticimizin daha rantabl üretim yapması için gerekli her ortamı sağlayan ve en önemlisi düşük giderler sonucu daha uygun Su Kullanım Hizmet Bedelleri ile üreticilerimizin yanında olmayı hedefliyoruz” – Haber Merkezi