Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü 2020 yılı içerisinde gerçekleştirilen faaliyetlerini paylaştı. Buna göre, müdürlük tarafından geçen yıl ailenin bütünlüğünü koruma kapsamında 30 eğitim programı düzenlenerek 2 bin kişiye ulaşıldı. 2020'de 2 çocuk koruyucu aile yanına yerleştirilirken, 8 çocuk ise evlat edindirildi. 

ŞİDDETLE MÜCADELE EDİLDİ
Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü kadına karşı şiddetle mücadele için de çalışmalar yaptı. Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında bin kişiyle iletişim kuran müdürlük, korumaya muhtaç çocuk konusunda gelen ihbar ve müdahalede 600 rakamına ulaştı. 

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER UNUTULMADI
Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Alanya ve Gazipaşa'daki şehit yakınları ile gazileri de unutmadı. 2 ilçede 36 şehit ailesi ve 138 gazi ile periyodik olarak iletişim sağlandı. Şehit aileleri ile gaziler dışında 2 ilçede bulunan 27 adet kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulüpleri denetlendi. Yine Alanya ve Gazipaşa'da yaşayan sosyal ve ekonomik destek alan 320 aileye katkı sağlandı. Öte yandan, 2 ilçede yaşayan toplam 2 bin 100 bakıma muhtaç engelli vatandaşın da müdürlükçe periyodik olarak kontrolleri yapıldı.