Otoyol projelerine ilişkin ihaleler ertelendi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından yürütülen Antalya-Alanya ve Ankara-Kırıkkale-Delice otoyol projelerine ilişkin ihalelerin yapılacağı tarih ekim ayı olarak yenilendi.  KGM'nin Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre 15 Haziran'da ilana çıkılan ‘Antalya-Alanya Otoyolu Projesi Yap-İşlet-Devret Modeli ile Yapılması, İşletilmesi ve Devri İşi İhalesi’nde süre uzatımına gidildi. Daha önce 25 Ağustos'ta yapılacağı duyurulan ihale, 6 Ekim 2022 tarihinde saat 10.30'da gerçekleştirilecek.
Yine 15 Haziran'da ilanı yayımlanan ve 24 Ağustos'ta yapılması planlanan ‘Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu Projesi Yap-İşlet-Devret Modeli ile Yapılması, İşletilmesi ve Devri İşi İhalesi’nin tarihi de 5 Ekim 2022 saat 10.30 olarak belirlendi. 
122 KM’LİK YENİ YOL AĞI 
15 Haziran’daki ihale ilanını “Hayırlı olsun Alanya'm” diyerek duyuran AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, otoyol ile ilgili şu bilgileri paylaşmıştı:  “Alanya-Antalya Otoyolu güzergahı, Serik Kavşağı’ndan başlayacak. Daha sonra doğuya yönelerek, Serik ve Manavgat ilçeleri sınırları içerisinde Toros Dağları’nın eteklerindeki koridoru takip edecek ve Konaklı’nın kuzeyinde Batı Kavşağı’nda sonlanacak. 84 km'si 2x3 şeritli, 38 km'si 2x2 şeritli olmak üzere toplamda 122 km'lik yeni yol ağı ile şehrimize daha güvenli ve konforlu bir ulaşım sağlıyor; bölge turizmi için büyük bir öneme sahip Alanya'mızın karayolu ağını gün geçtikçe güçlendiriyoruz.”