Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ‘3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nde Türkiye’nin en çok bisiklet yolu yapan belediyelerinden birisi olan Alanya Belediyesi’nin Kestel-Mahmutlar-Kargıcak bisiklet yolunda Alanyalılar ile birlikte pedal çevirdi. 
Kestel Mahallesi’ndeki Şehit Murat Güney Parkı önünde başlayan organizasyona Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Türkiye Bisiklet Federasyonu eski Başkanı Emin Müftüoğlu, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Emre Kıldırgıcı, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Alanya Belediye Meclis üyeleri, belediye idari birim amirleri ile bisiklet severler katıldı. Organizasyonda konuşma yapan Başkan Yücel, sağlıklı ve çevre dostu bisikletin daha çok kullanılmasını teşvik etmenin en önemli hedefleri arasında bulunduğunu söyledi. Yücel, “Çevre kirliliği, gürültü yapmayan, trafikte rahatlık sağlayan, hiçbir maliyeti olmadığı gibi aynı zamanda sağlıklı yaşamımıza katkı sağlayan bisikletin bir ulaşım aracı olarak kullanılmasını artırmak için göreve geldiğimiz günden itibaren bisiklet yolları, prestij caddeleri projelerimizi hayata geçirdik. 7 yıldır projelerimizi kararlılıkla devam ettiriyoruz. Eşsiz güzellikteki kentimiz her gün büyümekte, gelişmekte ve nüfusu artmakta. Alanya’mıza kazandırdığımız prestij caddeleri ve bisiklet yolları projelerimizle trafikteki taşıt sayısının da her geçen gün fazlalaşmasıyla birlikte büyüyen ulaşım ve trafik sorununu da ortadan kaldırmış oluyoruz. Hem merkez hem de mahallelerimizde eskiyen ve değerini kaybetmiş caddeleri prestij caddeleri projelerimizle yeniliyoruz hem kent ulaşımını rahatlatan hem de şehir yaşamını daha düzenli, estetik ve kaliteli hale getiren prestij caddelerine yaptığımız bisiklet yolları ile kentimizi baştan sonra bisiklet ağı ile örmeye çalışıyoruz. Tüm sahil bantlarımızın kesintisiz bisiklet yollarımız ile kaplanması için Dinek’ten Kargıcak’a kadar yaklaşık 30 kilometre bisiklet yolu projemizi hayata geçiriyoruz. Bugün Kestel-Mahmutlar-Kargıcak etabında sona geldik. En kısa zamanda da Alanya merkezinde kesintisiz bisiklet yolları yapmaya başlıyoruz. Akabinde de Türkler-Payallar-Konaklı mahallerinin bisiklet yollarını birbirine bağlıyoruz. Ara bölgedeki çalışmalarımız devam ediyor. Turizm kenti Alanya’mıza kazandırdığımız bisiklet yollarımızın kentimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


“SAĞLIKLI ULAŞIM ARAÇLARI DAHA DA GÜNDEME GELİYOR”
Kaymakam Ürkmezer de, “Bütün dünyada motorlu taşıtlardan ziyade doğa dostu, çevre bilincini koruyan ve sağlıklı ulaşım araçları gündemde. Her geçen gün daha da gündeme geliyor. Bizler de böyle güzel bir şehirde hızlı bir şekilde akıp gitmektense bu güzel sahil kesiminde, Alanya’nın her yerinde bisikletlerle bisiklet yollarında hem sağlığımızı koruyarak hem spor yapmamızı sağlayacak etkili ve sağlıklı bir ulaşım aracını kullanmayı tercih ediyoruz. Devletimiz de bu yönde etkili destekler sağlıyor. Böyle güzel şehirlerde bundan sonra bizler değil ama belki Allah çocuklarımıza sadece bisikletlere açık şehir merkezlerinin olduğu yerlerde yaşamayı nasip eder” diye konuştu. Konuşmaların ardından organizasyonlara katılanlar Kestel-Mahmutlar-Kargıcak bisiklet yolunda bisiklet sürdü. Organizasyon sonunda katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. – Erkan Uysal