Alanya'da KOAH ve astım hastaları dikkat! İlçe Sağlık Müdürü'nden toz taşınımı uyarısı Alanya'da KOAH ve astım hastaları dikkat! İlçe Sağlık Müdürü'nden toz taşınımı uyarısı

Alanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu Nurhan Özcan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda seçimler, üretici-tüketici arasındaki fiyat dengesizliği, sektördeki personel krizi ve gerçekleştirilecek olan AB projeleri değerlendirildi. Yerel Gündem 21 Evi’ndeki toplantıya Harita Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Akbaş, Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, TÜRSAB 2. Başkanı Kerim Yılmaz, ALKOD Başkanı Ömer Göker, ALTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yeniacun, ALSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Topçu, Alanya Kent Konseyi Genel Koordinatörü Faruk Nafiz Koçak, Engelsiz Kent Meclisi Başkanı Esra Yemez, Gençlik Meclisi Başkanı Mücahit Kaya katıldılar.
SANDIK ÇAĞRISINDA BULUNDULAR
Alanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu, 14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri öncesi vatandaşların sandığa gitmesi için çağrıda bulundu. Yapılan çağrıda, hangi partiye oy verirse versin oy kullanmanın bir vatandaşlık görevi olduğu vurgulandı ve demokrasinin tesisi için herkesin sandığa gitmesinin önemi üzerinde duruldu.
PERSONEL KRİZİ HAD SAFADA
Alanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısında turizm sektörü başta olmak üzere diğer sektörlerde yaşanan personel krizi de ele aldı. Krizin turizm başta olmak üzere tarım gibi sektörleri etkilediği belirtildi. Hayat pahalılığı, yüksek kiralar ve benzeri sorunların sektörleri çıkmaza soktuğu vurgulanan toplantıda öncelikle turizm sektöründe yaşanan personel krizinin çözümü için nitelikli elemanların yetiştirilmesi ve eğitilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, sektörde çalışanların maddi ve manevi motivasyonlarının artırılmasının da önemli bir çözüm yolu olarak görüldüğü ifade edildi.  Tarım sektöründe yaşanan sorunların çözümü için ise çiftçilerin eğitim ve teknoloji desteği ile modern tarım yöntemleri kullanması önerildi. Bu sayede verimliliğin artırılabileceği ve sektörün büyümesine katkı sağlanacağı aktarıldı. Hayat pahalılığı, yüksek kiralar ve benzeri sorunların ise ekonomik politikalar ile çözülebileceğine dikkat çeken Alanya Kent Konseyi, hükümetin bu konuda adımlar atması ve sektörlere destek vermesi gerektiğini kaydetti. Ayrıca, yerel yönetimlerin de sektörlere yönelik teşvik ve destek programları hazırlaması önerildi.
“ÜRETİCİ KAZANAMIYOR, TÜKETİCİ PAHALI YİYOR”
Alanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısında temel gıda ürünlerinde yaşanan üretici-tüketici dengesizliğine de dikkat çekildi. Üreticilerin kazanamadığı ve tüketicilerin yüksek fiyatlarla karşı karşıya kaldığı bu sorunun ciddi bir problem olduğu belirtildi. Konseyden yapılan açıklamada, “Muz ve avokado başta olmak üzere 2 yıldır piyasa zincir marketlerin elinde. Zincir marketin fiyatları belirlediği bu sektörde üretici kazanamamakta, tüketici de pahalıya ürünü alıyor. Bu konuda çözüm önerileri sunarak sektöre destek olmayı hedefliyoruz. Öncelikle üreticilerin maliyetlerinin düşürülmesi için devlet tarafından destek programları hazırlanmalı. Ayrıca, üreticilerin bir araya gelerek kooperatifler kurması ve ürünlerini birlikte pazarlamaları da önemli bir çözüm yolu olacaktır. Tüketici fiyatları konusunda ise, arz-talep dengesi sağlanmalı. Bu konuda yerel ürünler desteklenmeli ve ithalatın azaltılması gerekiyor. Ayrıca, tüketicilerin bilinçlendirilmesi ve yerel ürünlere yönelmesi de fiyatların düşmesine katkı sağlayabilir. Bu sorunun çözümü için devlet, üreticiler, tüketiciler ve diğer paydaşların bir araya gelerek ortak bir çalışma yürütmesi gerekiyor. Bu sayede, üreticilerin adil fiyatlarla satış yapabilmesi ve tüketicilerin uygun fiyatlarla ürün satın alabilmesi mümkün olabilir” ifadelerine yer verildi. 
ALANYA’DA 3 AB PROJESİ GERÇEKLEŞECEK
Öte yandan, Alanya Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Akdeniz Gençlik Derneği ile birlikte Alanya’da 3 AB Projesi gerçekleştirecek. 21-22-23 Mayıs’ta ‘Kadın Dostu Siyaset Projesi’nde genç kadınlara yönelik siyasilerden ve yerel yönetimlerden katılımcılar ile dayanışma ağı toplantısı yapılacak. 29-30-31 Mayıs’ta ‘Eşitlik Ağı Projesi’ ile Türkiye’nin farklı bölgelerinden kurumlar ve STK’lar bir araya gelecek. 2-3-4 Haziran’da ‘Akdeniz Doğal Yaşamı Koruma Ağı Projesi’nde Akdeniz Bölgesindeki paydaşlar ile doğal yaşam için strateji ve planlama toplantısı yapılacak. Toplantı sonunda 10 Mayıs’ta düzenlenecek olan ‘Engelsiz Kent Alanya Festivali’ne bütün vatandaşları davet edildi. – Haber Merkezi