Alanya Kent Konseyi şehrin gelişimi ve sürdürülebilirliği için önemli adımların atıldığı olağan seçimsiz genel kurulunu gerçekleştirdi. Alanya Ziraat Odası Toplantı Salonu’ndaki genel kurula Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, kurum müdürleri, oda başkanları, muhtarlar, STK temsilcileri ve genel kurul üyeleri yer aldı.

Yerel seçimler nedeniyle okullar 1 Nisan'da tatil edildi Yerel seçimler nedeniyle okullar 1 Nisan'da tatil edildi

BİR YILLIK FAALİYETLER DEĞERLENDİRİLDİ

Toplantı, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan'ın açılış konuşmasıyla başladı. Özcan, "Alanya'nın geleceği için verdiğimiz çabanın kişisel ve toplumsal gelişimize katkı sağladığına olan inancımızla bir aradayız” diyerek toplumsal katılımın önemini vurguladı.

“MİSYONUMUZ HER BİREYİN YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK”

Özcan, Alanya Kent Konseyi'nin, şehrin her köşesinde yaşam kalitesini artırmak ve katılımcılığı teşvik etmek adına önemli bir misyon üstlendiğine değindi. Ayrıca Avrupa Birliği projeleri yürüttüklerini, çeşitli çalıştaylar düzenlediklerini ve sayısız toplantı gerçekleştirerek Alanya'nın sürdürülebilir kalkınmasına yardımcı olan tavsiye kararları oluşturduklarını ifade etti.

BAŞKAN YÜCEL'DEN DESTEK SÖZÜ

Başkan Özcan'ın ardından konuşan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Kent Konseyi'ne olan sonsuz desteklerini belirtti ve "Ortak paydamız Alanya ilkesiyle birçok proje faaliyet gerçekleştiren Alanya Kent Konseyi nezdinde Başkan Nurhan Özcan ve yönetimine teşekkür ederim. Genel Kurul Alanya’mıza hayırlı olsun," dedi.

1 YILLIK FAALİYET RAPORU OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Divan heyetinde Divan Başkanı olarak Faruk Nafiz Koçak divan üyeleri olarak Alanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, Gençlik Meclisi Başkanı Mücahit Kaya yer aldılar. Divanın oluşmasının ardından 1 yıllık faaliyet raporu okundu ve oy birliği ile kabul edildi. Toplantının dilek ve temennilerle sona erdiği bu özel günde, Alanya Kent Konseyi'nin gelecek dönemde de şehrin gelişimine öncülük etmeye devam edeceği mesajı verildi. Bu etkinlik, Alanya'nın geleceğine dair atılacak adımları şekillendirmek ve şehri daha yaşanabilir, sürdürülebilir bir hale getirmek adına büyük bir öneme sahip. Alanya Kent Konseyi, şehir yönetimi, STK'lar ve halk arasında köprü kurmaya devam ederken, toplumsal dayanışma ve katılımcılık ilkelerini güçlendirmeyi hedefliyor. – Haber Merkezi