Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesinde yer alan Türk Tarih Kurumu Başkanlığınca desteklenen arkeolojik kazı projeleri kapsamında çalışmalarda istihdam edilmek üzere 162 arkeolog, 39 müze araştırmacısı ve 47 restoratör olmak üzere toplam 248 sözleşmeli personel alınacak. Proje süresince istihdam edilecek sözleşmeli personelden, arkeolog ve müze Araştırmacısı unvanlı pozisyonlar için 2020 yılı KPSS (B) grubu (lisans düzeyi) KPSSP3 puan sıralaması yapılarak, Restoratör unvanlı pozisyon için sadece mesleki uygulama sınavıyla yerleştirme işlemi yapılacak. 
Alanya Kalesi için 1 arkeolog, 3 müze araştırmacısı, 1 restoratör alınacak. 
Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren ilgili bölümlerinden mezun olan adaylar, başvuru formunun eksiksiz doldurarak diploma veya mezuniyet belgesi, kimlik kartı fotokopisi, KPSS sınav sonuç belgesi, adli sicil belgesi, askerlik durum belgesi, arazi ve şantiyede çalışmasında engel durumunun bulunmadığı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı’na başvuracak. Sadece kurumun https://basvuru.ayk.gov.tr internet adresi üzerinden alınacak başvurular 2-6 Kasım 2020 tarihleri arasında kabul edilecek. 
Restoratör unvanlı pozisyonlar için 23-27 Kasım’da Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü – Ankara adresinde sınav yapılacak. – Kemal Cengiz