Alanya’ya gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Seda Özel çeşitli temaslarda bulundu. Ziyaretlerine önce Sapadere Mahallesi’nde başlayan Özel, sonra Alanya Ziraat Odası’na geçti. Özel’e CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Hizmet Müdürü İlyas Şirin, CHP ve İYİ Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile belediye meclis üyeleri de eşlik etti. Ziyarette konuşan Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, tarımsal sorunların her zaman var olduğunu belirterek, büyükşehir belediyesi, Alanya Belediyesi ve diğer ilgili paydaşlardan destek beklediklerini söyledi. 
“PROJE, HİBE, TEKNİK DESTEKLER VEREBİLİRİZ”
Özel, Göktepe ve beraberindekiler daha sonra yine oda binasında Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen ile bir araya geldi. Özel, “Alanya’da ekonomik değeri yüksek ürün yetiştiriliyor. Bunu güzel başarıyorsunuz. Sizlere proje, hibe, teknik destekler verebiliriz” dedi. 

“TROPİK ALANLAR SİT ALANI İLAN EDİLSİN”
Özel’e taleplerini ileten Sevilgen ise şöyle konuştu:
“Şu an devlet destekli burada bir tane soğuk hava deposu yok. Destekleri kullanabileceğimiz şekilde bize versinler. Çiftçinin arazisinin dönümüne göre değil, üretimi ve beyan ettiği faturaya göre destek verilsin. Tropik alanlar sit alanı ilan edilebilir” diye konuştu. (Erkan Uysal)