Bayram tatili süresince sağlık hizmetlerinin aksamaması için gerekli düzenlemeleri yaptıklarını aktaran Başhekim Vekili Öztürk, “Tatil süresince hizmet verecek olan tüm ünitelerimizde insan gücü ve tıbbi donanım yönünden sağlık hizmetlerinin aksamaması adına gerekli düzenlemeleri yaparak tedbir ve önlemleri aldık.  Gerekli personel ayarlamalarımızı yaparak takviye personel desteği sağladık. 9 günlük idari ve bayram tatili süresince toplam bin 873 sağlık personelimiz hasta ve hasta yakınına hizmet vermek için görevi başında yer alacak.  Acil servisimiz, her türlü sağlık ihtiyacınıza zamanında cevap vermek amacıyla 24 saat kesintisiz hizmet vermeye devam edecektir” dedi.  
     
“KURBAN KESİMİNİ KASAPLARA BIRAKALIM”
Bayramda kurban kesimi nedeniyle yaralanmalara dikkati çeken Uzm. Dr. Alper Öztürk, "Bu bayramın diğer bir özelliği kurban kesmemiz vesilesiyle kesici ve delici aletlerle olan ilişkimizdir. Kurbanlıkların kesimi sırasında basit bir cilt kesisinden hayati damarlara zarar verecek ya da uzuv kayıplarına yol açabilecek ciddi yaralanmalar yaşanabilmektedir. El ve parmaklarda derin yaralanma vakalarının yaşanmaması adına lütfen kurban kesim faaliyetini bu konunun uzmanı olan kasaplara bırakalım. Gereksiz yere Kurban Bayramı’nda yaralanmanın önüne geçelim. Kurban bayramınızı yaralanmalar nedeniyle acil servislerde geçirmeyin” diye konuştu. 
KURBAN BAYRAMI’NDA NASIL BESLENİLMELİ? 
Kurban Bayramı’nda özellikle etin daha çok tüketilmesinin sindirim rahatsızlıklarının da daha çok yaşanmasına sebebiyet verdiğini belirten Başhekim Vekili Öztürk:  “Kesim faaliyetlerinden sonra etlerimizi mutlaka en az 24 saat dinlendirelim. Sadece protein ağırlıklı değil sebze ve sıvı tüketimi de dikkat edelim. . Bayram süresince vatandaşlarımıza tavsiyemiz ağır ve yağlı gıdalardan uzak durmaları, tatlı tüketimine dikkat etmeleridir. Özellikle kronik hastalığı, şeker hastalığı ile kalp ve böbrek yetmezliği olan hastalarımız et ve şeker tüketiminde daha dikkatli olmalıdırlar” ifadelerini kullandı. 
“HASTANEYE GELİRKEN MASKE KULLANIMINA ÖZEN GÖSTERİN”
Alınan kararlar gereği, hastanelerde maske kullanımının zorunlu olduğunun altını çizen Uzm. Dr. Alper Öztürk: “ Hasta ve hasta yakınlarımızın mağdur olmaması, bulaş riskini en aza indirgemek için hastaneye gelirken lütfen maskelerinizi kullanın. Salgın henüz bitmiş değil, bayramda sosyal mesafenizi korumayı unutmayın. Sağlık çalışanları olarak bizler Kurban Bayramı'nın tüm vatandaşlarımıza başta sağlık,  huzur ve esenlik getirmesini temenni ediyor, herkese iyi bayramlar diliyoruz” dedi. – Haber Merkezi