Alanya Belediyesi’nin Ekim ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumunda MHP Grup Sözcüsü Mustafa Tuna, deniz temizliği konusunda halkın serzenişleri olduğunu aktararak konuya hassasiyet gösterilmesini talep etti.
 

Konu üzerine bir açıklama yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Geçen ay TÜRÇEV bizden savunma istedi. Denizdeki kirlilik oranı limit değerini yakalamış. Eğer böyle giderse TÜRÇEV bizim mavi bayraklarımızın tamamını iptal edecek. Net bir şekilde bu ifade ediliyor. Türkiye’deki mavi bayrakların yüzde 16’sı Alanya’da bulunuyor. Eğer arıtmalardaki sorunun çözümü sağlanmazsa bugüne kadar denizlerden, sahillerden yediğimiz ekmek bize haram olacak. Buradan bir kez daha Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT’a bildirmek istiyorum.” diye konuştu. 
DEMİRCİ: TÜRÇEV VERİLERİNİ BİZİMLE PAYLAŞSIN
CHP’nin Antalya Büyükşehir ve Alanya Belediye Meclis Üyesi Erkan Demirci, Okurcalar’da bir otelin bağımsız laboratuvarda ve ASAT tarafından 12 Temmuz 2022 tarihli yapılan tahlillerde 1000 üst sınırı olması gereken e-koli basili değerinin 8 çıktığını belirterek “Bu oran ile tehlike yok gibi bir şey. TÜRÇEV verilerini bizimle paylaşırsa Büyükşehir Belediyesi laboratuvarlarında testlerini yaptırırız. Deniz kirliliğin tek sebebi arıtma değil” dedi. Yücel, raporların Demirci’ye ulaştırılacağını belirtti.
YÜCEL: AYNI TESİSİ BANA VERİN POTANSİYELİNİ ARTIRIRIM
Koku ile ilgili sıkıntılara da değinen Demirci, “Alanya’daki merkez arıtmaya ASAT yatırım yapması lazım. Ancak tapusu Alanya Belediyesi’nde olduğu için yatırım programına alamıyor. Alanya Belediyesi verirse havuzları yer altına alıp tesis yapılacak” dedi. Başkan Yücel, 3 yıl önce arsayı kullanma yetkisinin Büyükşehir’e verildiğini hatırlatarak “Bana aynı tesisi versinler potansiyelini iki katına çıkartırım” dedi. – Kemal Cengiz