Alanya İlçe Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı'nın düzenlemiş olduğu ve Alanya Motospor Kulübü'nün destek verdiği eğitimde kuryelere motosiklet sürüş teknikleri konusunda  eğitim verildi. Covid-19 nedeniyle kısıtlamalardan muaf olan kuryelerden yolda seyir halinde giderken ara sokaklarda çok dikkatli olmalarını istedi. 
"YOLLAR BOŞ AMA KURALLARA UYUN"
Eğitimde konuşan Kaymakam Ürkmezer, "Halkımıza hizmet verdiğiniz hepinize teşekkür ediyorum. Saatinizde yetiştirme gayretini gösteriyorsunuz. Şunu unutmayın, yollar boş ama trafik kurallara mutlaka uyunuz. Kask takmadan ve ehliyeti olmayanlar trafiğe çıkmayın"  uyarısında bulundu. Ürkmezer, kuryelere verilen sürüş eğitimine destek veren Alanya Motospor Kulübü Başkanı ve üyelerine teşekkür etti. 

"CUMHURBAŞKANLIĞIMIZIN PROJESİNI UYGULAYACAĞIZ"

Konuyla ilgili gazetecilere bilgiler veren Ürkmezer, “Amacımız, Cumhurbaşkanlığı'mızın 2021-2023 eylem planı çerçevesinde ölümlü motor kazalarında azalma ve eğitim, trafikte eğitime çok önem veriyoruz. 2020 yılı içerisinde jandarma bölgesinde 377 trafik kazasının, 7’si ölümlü. Bunların 250’sinin üzerindeki motosikletlerin karıştığı trafik kazası. Motosiklet kullanımı bir zevk.  Artan trafikte aslında herkesin her geçen gün daha da yoğun talep gösterdiği bir zevk oldu. Ama bizim istediğimiz, tüm motosiklet kullanıcılarının eğitim almış bir şekilde trafiğe çıkmalarını sağlamak. Nasıl ki biz araba süren herkesten emniyet kemerini takmasını istiyorsak motosiklet kullanıcılarının hepsinden de hem kurallara uymalarını hem de mutlaka kast takmalarını istiyoruz. Ancak bunlar yeterli olmuyor, motosiklet kullanıcıları trafikten birçok şeyle karşılaşıyor. Biz de Alanya’da tüm motosiklet kullanıcılarının bu proje kapsamında eğitilmesini istiyoruz” dedi.(MEHMET AL)