CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ ve yönetimi Alanya’nın Karakocalı bölgesindeki tünelde incelemelerde bulundu. Karadağ, “Karakocalı tüneli bizim çevre yolu diye bahsettiğimiz yolun daha sonra devam edeceği ucundaki tüneller. Bu tüneller Dim Barajı bölgesinde var. Ama ilk başlangıç noktası Karakocalı. Karakocalı’daki tünellerin olduğu yerde ulaştığımız bilgiye göre, 3 proje değişti. Bu projelerin özelliği tünel ve tünelin devamı ve aynı zamanda daha sonra ileride geçmesi düşünülen bir otoban bağlantısı” dedi.
‘YOLUN NEREYE GELECEĞİ TAM TESPİT EDİLEMEMİŞ’
Otoban bağlantısı projesinin özelliğinin sorulduğu   Karadağ, “Burada yonca yaprağı dediğimiz bağlantı yolları yani otoban yolu ile Alanya’daki çevre yolu arasındaki yonca yaprağında bağlanacak olan bağlantı yollarının sürekli değişmesi. Özellikle her değişen projede birtakım vatandaşların buradaki birtakım haklarını, arsalarını, belki tünellerini belki yapılaşmayı sürekli değiştiren ve ona göre de pusu almaya çalışılan bir yer. Burası daha önce imara açılan bir yer. 18 uygulaması yapılmış ancak burada imar izni henüz verilmiyor. Gerekçesi ise bu bahsettiğim yonca yaprağındaki değişikliklerden dolayı yolun nereye geleceğinin tam tespitinin yapılmamış olmasından kaynaklanıyor” diye konuştu.
“BÜYÜK İHTİMALLE ÖDENEK EKSİKLİĞİ VAR”
Karakocalı’daki tünelin şu an durduğunu söyleyen Karadağ, “Durmasının sebebi tüm Türkiye’de olduğu gibi büyük bir ihtimalle burada da ödenek eksikliği var. Bu zamana kadar seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte yapacağız, edeceğiz gibisinden hükümetin Alanya’daki birtakım projeleri anlatırken bu tür terimler kullanılmakta. Ama bir ülkenin caklarla, ceklerle idare edilmeyeceği kesin. Alanya’ya merkezi hükümet bakmamakta. Gözden ırak, gönülden de ırak bir şekilde bakılmakta. Yine de başlamış olan bir tünel. Ne zaman biteceği belli değil. Atıl bir vaziyette beklemekte ve şu an için hiçbir çalışma yapılmıyor” ifadelerini kullandı.
“YİNE BİR HAYAL ÜRÜNÜ SATILIYOR”
Antalya-Alanya Otoyol Projesi ihalesinin ekim ayına ertelenmesi hakkında da konuşan Karadağ, “Çok doğal. Neden doğal derseniz, henüz otoban yolu üzerinde nerede viyadük, nerede köprü, nerede altyapı, nerede kamulaştırma yapılacağı hiçbir şekilde kesin olarak net değil. Ama yine bir hayal ürünü satılmakta. Bir otoyol yapılacağı söylenmekte” dedi.
‘GAZİPAŞA’YA BAĞLANMALI’
“Tüm yapılan hizmetlerin mutlaka Gazipaşa’ya bağlanması şart” diyen Karadağ, “Turizm ile beslenen Alanya’mızda ulaşım çok  önemli. Dolayısı ile bu tünellerin, otobanların mutlaka Gazipaşa’ya ve havalimanına bağlanması ve devam etmesi gerekiyor” dedi.
“ALANYA BU KADAR GÖZDEN IRAK BİR YER DEĞİL”
Eksik görülen bir başka hizmetin hızlı tren hattı olduğunu dile getiren Karadağ, “10. Yıl Marşı’nda ‘Demir ağlarla ördük yurdumuzu’ söylemi var. Bence hükümetlerin yapacağı en iyi yatırımların bir tanesi de hızlı tren hattı olmalı. Şu an için hükümet 2050 yılında ele alacaklarını söylüyor. Alanya bu kadar dışlanacak bir yer değil. Alanya bu kadar gözden ırak, gönülden ırak olması gereken bir yer değil” diyerek Alanya için elzem olan bu yatırımların bir an evvel tamamlanması yönünde hükümete çağrıda bulundu.