GEÇTİĞİMİZ mart ayından bu yana dünyayı etkisi altına alan kovid-19 pandemisinin Alanya’da da derin yaralar açtığını belirten Alanya Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Bilal Nurgül, “Salgının etkilerinin en aza indirilmesi noktasında tüm birimlerimiz ve personelimizle birlikte, büyük bir özveri ile çalışarak, tüm imkânlarımızla salgından etkilenen esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın yanında olduk” dedi.
‘TOPLAM 5302 ADET DEZENFEKSİYON ÇALIŞMASI YAPILDI’
Dezenfeksiyon çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini belirten Nurgül, “30 metrekarelik alanı virüslerden arındırma yeteneğine sahip Mikronsis Dezenfeksiyon Aracı alınarak çalışmalar başarıyla devam etti. 81 alt geçit periyodik olarak ilaçlı su ile yıkandı.  Çöp konteynerı yıkama aracı ile 8 bin 500 konteyner yerinde yıkandı. Toplam 259 adet atık maske ve eldiven toplama kutusu yerleştirildi. Alanya genelinde kurulan 13 adet semt pazarında, su tankerleri vasıtasıyla dezenfeksiyon işlemleri gerçekleştirildi. 270 adet çocuk parkında dezenfekte edildi. Emine Hacıkura Kütüphanesi’ne kazandırılan kitap dezenfekte cihazı ile Ozon ve mor ışın yardımıyla yaklaşık 32 saniyede bir kitaplar temizlenerek evlerinden çıkamayan vatandaşlarımıza ulaştırıldı. Temasın yoğun olduğu Büyükşehir Belediyesi otobüs duraklarında, şehir içi otobüslerde ve bankamatik alanları da dezenfekte edildi. Adliye, Emniyet Müdürlüğü Hastaneler, Nüfus Müdürlüğü gibi pek çok kamu kurumuna dezenfeksiyon hizmeti verilmiştir ve halen devam etmektedir. 55 taksi durağı ve bağlı bulunan 836 taksi 2 kez hizmet verilen 151 eczane, toplamda 480 adet minibüs ve servis araçları dezenfekte edilmiştir. 55 taksi durağı ve bağlı bulunan 836 taksi 2 kez hizmet verilen 151 eczane, toplamda 480 adet minibüs ve servis araçları dezenfekte edilmiştir. testi pozitif çıkan ve temaslı olarak takip edilen kişilere ait konutlarda ortak kullanım alanları, dairelerde bu güne kadar toplam 5302 adet dezenfeksiyon çalışması yapılmıştır” ifadelerini kullandı.
‘KİRA BEDELLERİNDE KDV ORANI %8’E DÜŞÜRÜLDÜ’
Alanya Belediyesi olarak bu süreçte esnafın yanında yer aldıklarını vurgulayan Nurgül, “Belediye mülklerinin kiracısı olan esnaflarımızın borçlarını öteledik. İşyeri kiralama hizmetlerinde 2020 yılı sonuna kadar KDV oranı %18’den %8’e düşürdük. 2020 yılı kapsamında pazar yerlerinden aldığımız işgaliye ücretlerinde gıda satıcısı esnaflarımızdan 6 ay, tekstil ürünü satıcısı esnaflarımızdan 8 ay, taksici esnaflarımızdan 3 ay işgaliye ücreti alınmıştır” ifadelerini kullandı. 
‘3,5 MİLYON TL HARCAMA YAPILDI’
Ayrıca Nurgül, maske tedariki kapsamında Alanya Belediyesi tarafından toplam 250 bin maske üretildiğini, toplamda 2 milyon 100 bin maskenin de vatandaşlara ücretsiz dağıtıldığını belirtti. Çözüm Masası ekiplerinin 75 bin çağrıya yanıt verdiğini dile getiren Nurgül açıklamasına şu ifadelerle devam etti: “Bu süreçte günde 2.000 çağrı Çözüm Masası Çalışanları tarafından yanıtlanarak, kayıt altına alınmıştır. Toplam 11bin  ihtiyaç sahibi aileye 1.000.000 TL lik destek sağlanmıştır. Evsiz vatandaşlar için de gerekli çalışmalar yürütülmüş olup, bu süreç için toplam 41 vatandaş belirlenen bir otele yerleştirilerek barınma ve iaşeleri sağlanmıştır. 172 farklı bölgede beslenme alanları oluşturulmuştur. Pandemi salgınıyla mücadele kapsamında 30.01.2020 – 31.07.2020 3,5 Milyon TL harcama yapılmıştır. Bu büyük salgını toplumsal dayanışma ile birlik ve beraberlik içinde yeneceğimiz inancıyla; en derin saygılarımı sunarım. “
(HABER MERKEZİ)