Alanya Belediyesi Aylık Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Alanya Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen meclis toplantısına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlık etti. Meclise CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ da katıldı. Meclis toplantısına MHP Grubu’ndan Kerim Aydoğan, Emine Çalış, AK Parti Grubu’ndan Alper Birer, CHP Grubu’ndan Erkan Demirci, İYİ Parti Grubu’ndan Halit Öztürk mazeret bildirerek katılmadılar. Mecliste grup sözcülerinin ardından konuşan Başkan Yücel, sözlerine İsrail'in Filistin’e yönelik saldırılarını kınayarak başladı. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesini isteyen Yücel, Çözüm Masası ve ilgili birimlerle belediye olarak 7/24 görev başında olduklarını söyledi. ‘Dünya Arı Günü’ 20 Mayıs'ta kovan dağıtım programı gerçekleştireceklerini duyuran Başkan Yücel, ligi yedinci sırada tamamlayan Aytemiz Alanyaspor yönetimi ve futbolcularına da teşekkür etti.  
“YATIRIMA AYRILAN PAYDA DÜŞME EĞİLİMİ VAR”
Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün 'Gülüglü Çorba' ile ilgili sunumunun ardından gündem maddelerine geçildi. Gündem maddelerinin kabul edilmesi sonrasında konuşan İYİ Partili Fikret Arık bütçe konusunda eleştirilerde bulundu. 2020 bütçesinin 56 milyon TL açık verdiğine dikkat çeken Arık, “Bu belli ölçülerde anlayışla karşılanabilir. Çünkü pandemi ile ilgili bir süreç yaşandı fakat 2019’da eksi 15 ile geldiğimiz, yani giderimiz daha fazla olduğu için endişe hissettik. 2020 için hedeflenen 158 milyon yatırım hedefi var. Oradaki gerçekleşme 80 milyon lira. Bir yıl önceki gerçekleşme ise 77 milyon. Geçmişten gelen bütçenin yatırıma ayrılan payında düşme eğilimi var. Bu nedenle bir emek var. Biz reddetmek yerine oyumuzu çekimser olarak kullanacağız” diye konuştu. 
“GELİR ARTIRACAK PROJELERİ GELİŞTİREBİLİRİZ”
Yine bütçe konusunda eleştirilerde bulunan CHP’li Yılmaz Bağışlar da tahmini bütçe ile gerçekleşen bütçe arasında ciddi oran farkı olduğunu söyledi. Bağışlar, “2020 yılının ekonomik olarak çok sıkıntılı geçtiğini düşünürsek, bu kabul edilebilir. Bizim tenkitimiz kira, ecrimisil gibi gelirlerin yanına hem katma değer sağlayacak hem de turizm anlamında alternatif alanlar oluşturacak ve gelir artıracak projeleri geliştirebiliriz” ifadelerini kullandı. Bağışlar, bütçeye evet oyu vereceklerini paylaştı. 
“80 MİLYON LİRA KAYBIMIZ VAR”
Eleştirilere cevap veren Başkan Yücel ise, “Pandemi koşullarında alan değil, veren belediye olduk. Göreve geldiğimizde Alanya’nın nüfusu 276 bindi. Şu anda 334 binlerde. 2020 bütçesini tam anlamıyla denk getiremememizin sebeplerini zaten siz sıraladınız. Anlayışınız için hepinize teşekkür ediyorum. İnanın bir yılki orana göre kira gelirlerimizden 20 milyon lira, vergi yapılandırmalarından 17 milyon lira, imar harç gelirlerinden 15 milyon, işgaliye, ecrimisil, kira ve eğlence ve yıllık artışlardan, gecikme zamlarından hepsini topladığımız zaman 60 ila 80 milyon arasında kaybımız var. Bunlara rağmen Alanya Belediyesi yatırımlar yapan, kazanımlar kazanan, kendine ivme kazandıran ve çalıştıkça da güçlenen bir yapıya sahip” dedi. 
BAŞKAN YÜCEL ALANYA BELEDİYESİ’NİN GÜCÜNÜ PAYLAŞTI
Göreve geldiklerinde belediyenin 730 mülkiyeti bulunduğunu açıklayan Başkan Yücel,  belediyenin şu anda 2 bin 550 mülkiyeti bulunduğunu ifade etti. Yücel, “Alanya Belediyesi hiçbir zaman borçlu olmaz. Mülk zenginidir. Biz geçen yıl kamulaştırmadan 3,5 milyon lira gelirimiz olmuş. Alanya Belediyesi’nin gücünü size bir kez daha söylemek isterim. Belediye 2014’e 2 bin 400’e yakın personelle göreve başladı. Bugün yine aynı seviyede korunuyor. Şu an 3 bin 600 personeli olan ne beldesi ne köyü bağlanan belediyesi var. Herkes kıstası kıstasla yapacaksa bu şekilde yapacak. Geçen yıl bizim sadece kıdem tazminatına ödediğimiz para 4 milyon 400 bin lira. Emekli olanlarda ise 2 milyon 200 bin lira. Belediyenin bin 800’ün üzerindeki personeli sözleşmeli. Şimdi 15 milyon lira maaş ödeniyor. Burada kurumsallaşan bir belediye ortaya çıkıyor. Alanya Belediyesi gelecek yıllarda yine üreten, kazanan, kazandıkça da güçlenen, güçlendikçe de iyi projeler üreten bir belediye haline gelmiş oluyor” diye konuştu.
“ALANYA STANDARDINA GETİRELİM”
Bağışlar’ın sahil büfeleri ile ilgili sözleri üzerine konuşan Yücel, “2019’da Alanya bölgesinde büfelerde, sahillerde 4 vaka var. İsmini vermiyorum bir mahallemizde sadece bir idari vaka var. Bunu sizlerin yardımıyla Alanya standardına getirelim” ifadelerini kullandı. – Erkan Uysal