Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in büyük önem verdiği ve Alanya gastronomi kültürünü koruyup, yaşatacak ve geliştirecek olan Alanya Belediyesi Gastronomi ve Aşevi projesinin yapımı hızla devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yücel’e Alanya Belediyesi Başkan Yardımcıları Özgür Karamut, Fevzi Alaettinoğlu, Tunahan Kasapoğlu ve icracı müdürler eşlik etti.

TESİS, 5 BİN KİŞİYE AYNI ANDA YEMEK ÇIKARABİLECEK

5 bin kişiye aynı anda yemek verebilecek kapasitede donanımlı ve büyük olan tesisin bodrum katında sıcak mutfak ve soğuk odalar, zemin katında ise pastane ve soğuk mutfak bulunuyor. Yine zemin katında yerel ürünlerin tanıtımının yapılarak satılabileceği, yola cepheli olan bir kafeteryası bulunan tesis, modern görünümüyle kent dokusuna da uygun olarak tasarlandı.

GASTRONOMİ EĞİTİMİDE VERİLEBİLECEK

Oba Mahallesi 432 ada 1 parselde yükselen tesiste gastronomi eğitimi de verilebilecek. Gastronomi eğitimi için tesiste atölyeler planlandı. 4 kattan oluşan tesisin 1’inci katı, eğitim mutfakları ve kapsamlı derslikler ile gastronomi eğitimine ayrıldı. Terasta ise insanların aileleri ile gelip dinlenebileceği, uygun fiyatlarda yemek yiyebileceği 110 kişi kapasiteli bir restoran ve restoran mutfağı yer alıyor.

ALKÜ’de sıfır atık projeleri konuşuldu ALKÜ’de sıfır atık projeleri konuşuldu

“ALANYA’MIZIN KÜLTÜRÜNE HİTAP EDEN BİR PROJE”

Gatronomi ve Aşevi’nde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Gastronomi ve Aşevimiz hem Alanya’nın kültürüne hitap eden bir projemiz hem de kendi Belediyemizdeki bütün personelimizin yararlanabileceği bir hizmet noktası. Burada da çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Biz inşallah sezon sonuna kadar burasını bitirip hizmete sunacağız. Alanya’mıza gastronomi anlamında yıllarca hizmet edecek bir üretim merkezi olacak. Şimdiden buranın da hayırlı olmasını temenni ediyorum.”